avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Buna ziua.Am si eu nevoie de un raspuns.Pot intabula un apartament cu destinatia de spatiu comercial situat intr-o cladire a CENTROCOP fara a detine un contract de concesiune pentru teren,proprietate privata a comunei.
Exista un text de lege care sa impuna vreo obligatie in acest sens?
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 19:19, 3 Iulie 2008
Va multumesc frumos ptr raspuns si va cer ajutorul in continuare.Contractul de vanzare -cumparare a fost incheiat la un cabinet notarial.In contract nu se precizeaza titlul de proprietate in virtutea caruia CENTROCOP vinde spatiul comercial din cladirea a carui proprietar se pretinde a fi.Este acesta un motiv de nulitate al contractului?Poate opera translarea dreptului de proprietate in conditiile in care CENTROCOP-ul nu justifica dreptul sau de proprietate?
Ceea ce spuneţi dv. este foarte ciudat...Cum a încheiat notarul contractul de vânzare autentic dacă vânzătorul nu a făcut dovada proprietăţii bunului pe care-l vinde? ;)
Avand in vedere rigoarea procedurilor notariale si prevederile legale, intreb si eu cum a încheiat notarul contractul de vânzare dacă vânzătorul nu a făcut dovada proprietăţii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren de sub cladire proprietate privata Cecilia Boncea Cecilia Boncea Detin intr-o piata un spatiu comercial. Am acte de proprietate, hotarare judecatoreasca doar pe cladire. Platesc impozit. care ar fi modalitatea de a intra in ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobiliara. doru_gabriel doru_gabriel Buna seara! Este valabila o tranzactie imobiliara de la persoana juridica la persoana fizica fara notar? Se emite si factura! multumesc (vezi toată discuția)
Procedura intabulare pop sorin pop sorin Buna ziua Dupa achizitionarea unui teren prin preluarea dreptului cu contract de cesiune,( intrucat cedentul avea la randul sau antecontract), am aflat ca ... (vezi toată discuția)