Se poate sa-mi micsoreze salariu fara acordul meu? Ideea este ca acest lucru s-a intamplat fara sa mi se aduca la cunostiinta la sfarsitul anului 2010... Eu am aflat in luna aprilie si nu am semnat nimic in acest sens, doar am vazut decizia... Face referire la Legea 31/1990, la HG 1268/1996 si la Legea 53/2003, articol 41, alineat 1...Ce pot face in consecinta?
Daca dumneavoastra nu ati fi fost de acord, nu ati fi semnat acea decizie, atunci vi se putea da preaviz de concediere deoarece societatea nu mai poate sustine financiar salariul avut anterior.
Dupa cum am mai scris au dat o decizie pe sest si nu m-au anuntat. Am vazut acea decizie ulterior la cateva luni... Decizia au dat-o la sfarsitul luni12.2010 si eu am vazut-o in luna 042011... Abia atunci pentru ca si plata salariilor s-a facut sporadic si partial...Micsorarea este cu mai mult de 60 %... Se poate? Si am mai aflat ca a existat si marire de salariu... Persoana a plecat la scurt timp dupa...
Protectia salariatului
angajat
In fiecare an, de obicei la inceputul lunii decembrie, suntem chemati sa ni se anunte eventualele mariri de salariu, sedinte pe care sefii le numesc NEGOCIERI. ... (vezi toată discuția)