avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in proces pot castiga daca doresc sa dau banii inapoi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in proces pot castiga daca doresc sa dau banii inapoi primiti intr-un precontract?

As avea nevoie URGENTA de un raspuns..multumesc anticipat...sa va spun pasul meu:

detin o hala, am semnat acum vreun an un precontract din care am primit sa zicem 80% din bani. Urma sa fac acteloe cadastru etc au aparut probleme la cadastru si s-a prelungi problema. eu intre timp sunt nevoit sa vand hala, am un client care doreste toata hala inclusiv partea supusa acelui precontract.
Intre timp, cel cu precontractul m-a dat in judecata, iar eu trebuie si vreau sa ii dau banii inapoi si sa vand hala cat mai repede.

Cum credeti ca pot iesi din aceasta situatie repede. Pot vinde hala, sa-i dau banii inapoi si sa il scot din hala pe cel cu precontractul (chiar daca nu vrea) ???

Va multumesc, astept raspunsurile dvs si poate ma convingeti de un avocat prin raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:27, 1 Iulie 2008
Asadar si prin urmare.... ce vrea reclamantul? bunul sau banii?!
Inca o intrebare - cine se afla in posesia halei de la incheierea antecontractului?

Si uite asa, cora, iti mai zdruncin sigurantza:D
ne_nicku, dacă ai fi citit mesajul meu din 30.06 orele 16:31, ai fi văzut că am luat în calcul şi situaţia în care hala este folosită de promitentul cumpărător. Nu ştiu despre ce siguranţă vorbeşti...:P
Pe forum nu intrăm ca să ne arătăm "muşchii" ci să dăm nişte sfaturi viabile şi concrete speţei prezentate de fiecare user în parte, de aceea nu văd rostul afirmaţiei tale de final...:-/
Dacă user-ii ar da detalii cu privire la speţele lor, măcar atunci când li se cere, dacă nu de la început, atunci nu ne-am mai bate capul cu variante posibile şi imposibile ....;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract nerespectat bularca daniel bularca daniel am facut un precontract de vanzare cumparare de mana pentru un teren am achitat o suma de bani si nu a fost respectat de catre vanzator. acest act poate fi ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare - probleme cu promitentul cumparator anamaria08 anamaria08 In primavara anului 2008 am semnat un antecontract de vanzare cumparare in care ma obligam sa'i vand un teren extravilan prominentului cumparator pentru care ... (vezi toată discuția)