avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea in grad a functionarului public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea in grad a functionarului public

Nu credeti ca este absurd?
In anul august 2006, m-am angajat la institutia unde lucrez si acum, pe functia de inspector asistentam, evident in urma sustinerii unui examen, iar in noiembrie 2007, am participat la un alt examen, pentru gradul urmator, fiind numit prin decizie in urma rezultatului de la examen, pe functia de inspector principal.
In iunie 2010, functia pe care eram s-a desfiintat, a aparut un nou stat de functii si o noua organigrama. Am fost eliberat din functie, (suspendarea activitatii), datorita desfiintarii functiei si reorganizarii institutiei, iar dupa o perioada de o luna de zile am revenit, acceptind functia care mi s-a oferit de asistent. NU am dat examen, nu am urmat procedura unei angajari.
Mentionez faptul ca in toata aceasta perioada, 2006 - 2010 am obtinut numai ,,FB'' la raportul de evaluare a performantei profesionale.
Acum doresc sa particip la examenul de promovare in gradul urmator, de principal si mi s-a spus ca nu indeplinesc conditiile privind vechimea pe asistent (minim 3 ani), iar promovarea rapida, respectiv prevederile art. 65, alin 3, din Legea 188/1999, s-au abrogat. Ce este de facut, in situatia asta? ma poate ajuta cineva, un specialist in domeniu, chiar nu exsita o portita, evident legala??
Va multumesc, astept parerea, ajutorul si sugestia d-voastra.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:01, 2 Mai 2011
pentru a putea participa la concursul de promovare in gradul profesional imediat superior, fp trebuie sa aiba minim 3 ani vechime in gradul profesional din care promoveaza. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in grad profesional CAMO CAMO Sunt functionar public din august 2001 la o primarie comunala.In decembrie 2009 am devenit consilier ,gradul asistent.Mi s-a spus ca in decembrie 2012 voi ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariala mela2008 mela2008 Buna ziua. Ma numesc Mihaela S. si lucrez intr-o institutie publica (administratie publica locala - municipiu) incadrata ca functionar public ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public de conducere elenacapricorn elenacapricorn A mai aflat cineva,ceva despre promovarea sau salarizarea functionrilor publici cu functie de conducere? Cazul meu: -functionar public de conducere-sef ... (vezi toată discuția)