avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu vrea sa dea copie de pe CI pentru inscrierea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu vrea sa dea copie de pe CI pentru inscrierea copilului la gradinita

avem un copil impreuna desi nu suntema casatoriti. nu a vrut sa il recunoasca, am deschis proces in instanta, am facut test ADN si a fost obligat la plata pensiei alimentare si are drept de vizita.
plata pensiei s-a facut initial prin mandat de angajator si apoi cand si-a schimbat locul de munca am convenit sa plateasca el personal prin pard (s-a casatorit si cred ca a si divortat dar nu vrea complicatii la locul de munca si m-a amenintat ca daca fac ceva in sensul asta imi ia copilul, ca are prieteni in domeniu.). plateste cam la doua luni si copilul si l-a vazut de 3 ori in 3 ani.
acum nu vrea sa imi dea copie dupa CI cum imi cere la gradinita pentru inscriere. abia a adus adeverinta de la munca.
ce pot face sa obtin copia, dk se incapataneaza sa nu o dea? (nu st din ce motive)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 30 Iunie 2008
Daca aveti o hotarare definitiva si irevocabila prin care vi se incredinteaza copilul, atunci numai este nevoie de copie de pe CI.
Puteti explica celor de la gradinita ce se intampla si ca sunteti in imposibilitate de a depune o copie dupa CI, atasati la acte hotararea judecatoreasca definitiva.
hotararea judecatoreasca are vroe 3 pagini cu detalii despre proces, relatie, test ADN, program vizita, pensie alimentara..
si ma gandesc ca sunt chestii personale pe care nu tre sa le citeasca terti.
exista altfel de hartie pe care o pot lua de la judecatorie (intr-o forma concisa) si pe care o pot folosi inclusiv dk vreau sa plec cu copilul in strainatate?
Daca vi s-a incredintat copilul prin hotarare judecatoreasca devenita irevocabila, nu veti avea nevoie de acordul tatalui ca sa plecati in strainatate. Este necesar doar s+o prezentati la iesirea din tara.
De fapt, tot ce intereseaza intr-o asemenea hotarare este dispozitivul acesteia (partea unde scrie ce a hotarat instanta). Nu cred ca sta cineva sa citeasca hotararile prin care se incredinteaza minorii unui parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii SonyEric SonyEric Situatia e putin complicata si nu stiu daca si cat trebuie sa expun din intamplarea vietii mele,sper ca o relatara scurta si concisa sa fie suficienta. Casa ... (vezi toată discuția)
Tatăl copilului meu contestă paternitatea, deși a recunoscut minorul. vreau să-l notific prin executor pentru un test adn, cum îl pot obliga să se prezinte dacă nu vrea? Anastasia93 Anastasia93 Bună ziua. Am un copil de 3 ani şi 5 luni recunoscut de tatăl lui. Despărțirea noastră s-a produs când copilul avea 3 luni şi jumătate (nu am fost ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii dupa divort Gabi_35 Gabi_35 Un barbat divortat la notar care plateste pensie alimentara pentru 2 copii (ambii nascuti in timpul casatoriei) poate initia actiunea de tagada paternitatii ... (vezi toată discuția)