avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie pentru care as dori un raspuns:
- daca o persoana, la jumatatea lunii mai ar iesi din concediu crestere copil, iar la jumatatea lui iunie ar naste cel de-al doilea copil, iar firma la care mama lucreaza si-a suspendat activitatea si ii va desface contractul incepand cu jumatatea lunii mai, ce variante are mama pentru perioada ramasa "neacoperita" pentru a avea continuitate?
De fapt, de indemnizatia pentru cresterea copilului va beneficia oricum, insa cine anume ii va plati concediul de maternitate?
Cel mai recent răspuns: Ayana1 , utilizator 21:22, 2 Mai 2011
1. In acesta situatie veti fi concediata prin desfiintarea postului (art.65 din Codul muncii) si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. In somaj fiind veti beneficia de concediu de maternitate si apoi de CCC pana la 2 ani.
3. Certificatele medicale de maternitate le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc Georgiana31 Georgiana31 Bina ziua, Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in iunie 2015. In februarie 2014 m am intors la servici dupa concediu cresterea primului copil. Pe 1 oct am ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatie crestere copil ciocolata09 ciocolata09 Daca am lucrat din iunie 2014 pana in februarie 2015 apoi am faut pauza si am iceput iar in 11.05.2015 pana in 01.07.2015 apoi din 09.07.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa sa beneficiez de concediu prenatal ? diana192 diana192 buna ziua,am lucrat cu carte de munca din 01. 01 .2013 pana in 10.07.2013.iar dupa aceea am fost in concediu fara plata pana in data de 02.10.2013.din data de ... (vezi toată discuția)