avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in timpul concediului fara plata cerut fortat de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in timpul concediului fara plata cerut fortat de catre patron !

1) esti obligat sa semnezi o cerere de acordare de concediu fara plata pentru o perioada de doua saptamani .
2) ti se spune ca in perioada de concediu fara plata sa mergi la serviciu normal, ca si inainte de a l;ua concediul fara plata
3) daca te opui sunt toate sansele sa ti se desfaca contractul de munca .( au fost precedente)
Intreb !?
A) ce pateste salariatul daca este gasit la serviciu in conditiile de mai sus , de catre organe de control ?
B) Daca are loc un accident in timpul muncii , in conditiile de mai sus, ce se intampla cu asigurarea medicala, cine plateste spitalizare sau tratament? Cum va putea fi inregistrat acest accident, care totusi este in timpul muncii?
Va multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri, le astept cu nerabdare, deoarece sotia mea este pusa in situatia de a semna fortat o cerere de concediu fara plata pentru doua saptamani in luna mai si doua saptamani in luna iunie si obligata sa mearga in continuare la serviciu pe perioada concediului fara plata.
In contextul intrarii in vigoare a noului cod al muncii, sotia este pusa in situatia de a-si da demisia decat sa lucreze in timpul concediului fara plata si sa fie descoperita de catre eventuale controale ale organelor de control astfel primind o amenda pe care nu o poate plati decat cu salariul pe care il ia in doua-trei luni !
Mentionez ca aceasta situatie este pentru aproape toti angajatii firmei la care lucreaza sotia ! ( aproximativ 80 persoane )
Cel mai recent răspuns: ionel63 , utilizator 21:53, 6 Mai 2011
A) raspunderea o are firma si conducerea ei;
B) odata ce personalul este in concediu fara plata, nu vad cum ar putea avea loc un accident de munca?!
Cazul descris de Dvs. nu este nicidecum izolat, se intalneste foarte des. Acest aspect nu numai ca normal nu este (raspunsul meu de la punctul B) nu intamplator este cel dat!), dar angajatii care intra sa joace in asemenea hora, vor fi dezavantajati pe mai multe planuri. Un dezavantaj ar fi faptul ca nu se recunoaste ca vechime in munca durata concediilor fara plata.
Eu as transmite o sesizare in acest sens catre ITM, semnata de cativa angajati. Sesizarile anonime nu se vor lua in considerare. Numele semnatarilor, la solicitarea acestora, nu se va dezvalui.
Problema este ca nu are curaj nici un angajat sa faca sesizare la ITM pentruca in scurt timp se afla si se face in asa fel incat cei cu sesizarea vor fi concediati, avand ca precedent o parte din colegi care au infiintat sindicat si dupa scurt timp li s-au desfiintat posturile si au fost pur si simplu dati afara ! Au dat firma in judecata au castigat si reangajati, ca dupa doua luni sa li se dea teste " profesionale " si concediati ca necorespunzatori ! Si de atunci (aproximativ de vreo 10 ani) nu s-a mai infiintat niciun sindicat in firma !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical RoxannaValentina RoxannaValentina Am avut un accident in timpul programului de munca , mai exact cand ma duceam la baie. Pe scarile rulante a cazut cineva peste mine si am suferit o fractura la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sotul este pensionat la limita de varsta din 17 iunie ... CAMGZN CAMGZN [b]CONCEDIU MEDICAL[/b] Buna ziua. Sotul este pensionat la limita de varsta din 17 iunie 2022. Pe 9.08. 2022 s-a angajat cu contract de munca la o ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in timpul seviciului bună ziua, am suferit ... amaogrean81 amaogrean81 Accident de munca in timpul seviciului Bună ziua, am suferit un accident de muncă, în timp ce mă deplasam la o alta firmă pentru a îndeplini obligatii ... (vezi toată discuția)