avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Neprezentare proces
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Neprezentare proces

Buna ziua.

Am 2 intrebari:

1) Ce se intampla daca o societate comerciala si-a platit soldul catre un furnizor, care a intentat proces pentru recuperarea soldului, inainte de data procesului si nu se prezinta?

2) Ce cheltuieli de judecate se pot cere in acest caz pt societatea inculpata?

Va multumesc.
Chiar daca nu va prezentati formulati o intampinare prin care solicitati respingerea actiunii motivat de faptul ca suma, obiect al actiunii, a fost achitata si anexati copia dovezii platii.
Solicitati judecata cauzei in lipsa.
Trimiteti intampinarea cu cel putin 5 zile inainte de termen, indicand numarul de dosar si termenul.
Cheltuielile de judecata pot consta in taxele de timbru avansate (functie de debitul solicitat) si eventual onorariu de avocat.
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
Mihaela Nevoie, Avocat
Daca s-a platit datoria este bine sa va depuneti prin registratura la dosarul instantei dovada platii si nu veti mai fi obligat la alte cheltuieli. Puteti sa va prezentati sau sa delegati pe cineva, este in interesul dvs. Paratul care recunoaste pretentiile reclamantului la prima zi de infatisare, nu mai este obligat la cheltuieli de judecata.In lipsa dvs. reclamantul poate obtine o hotarare definitiva si irevocabila plus cheltuieli si va treziti cu executare silita .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce probe pot solicita ca parat intr-o astfel de actiune in pretentii. dandanaua dandanaua Reclamanta, institutie de stat, ma cheama in judecata, cu o actiune in pretentii, pentru a-i plati cheltuielile de judecata, reprezentand onorariu avocat ... (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata petremm petremm Asa mai merge!!!.....in cazul asta n-ar trebui sa platesc nimic....iar angajatorul nu are de ce sa aiba obiectiuni....merciiiii mult mult de tot (vezi toată discuția)
Am fost citat la judecatorie pentru neplata unei facturi de prestari servici! va rog ajutati-ma Magnum Magnum In decembrie am fost la un hotel la care am solicitat cazare , dar in urma actiunilor societatii pe care o detin si sunt administrator nu am putut achita ... (vezi toată discuția)