avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare eroare bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare eroare bon fiscal

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu niste intrebari legate de bonuri fiscale tiparite gresit si anulate. Se intocmeste un PV in care se declara cauza eronarii si pe urma o Decizie pentru aprobarea bonurilor anulate.
In raportul Z nu se permit stersaturi astfel el se va inregistra in casa cu diferenta corecta.
Ex: Daca raportul Z este 100 lei din care 20 lei s-a tastat un bon gresit si se anuleaza el se va inregistra in casa doar 80?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:38, 7 Mai 2011
Este corect asa cum ati spus.
Il completez pe colegul meu , facand precizarea ca pe langa sesizarea scrisa a celui care a gresit tastarea pretului pe casa de marcat si decizia scrisa a contabilului sef de aprobare a corectiei respective , mai trebuie anexata nota de contabilitate ce reflecta operatiunea efectuata si bonul fiscal care face obiectul discutiei.
Da. Important este sa rezulte ca acel bon este emis din gresala si ca nu s-a facut acea vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal marcat ca fiind incasat numerar, dar care a fost incasat prin pos (cu card-ul) Tamara1987 Tamara1987 Buna, Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns asupra urmatoarei chestiuni:- am tastat pe casa de marcat un bon fiscal ca fiind incasat numerar, ... (vezi toată discuția)
Am tastat gresit la casa de marcat - cum remediez? eleonor eleonor as dori sa stiu ce pot sa fac pt ca am tastat gresit in casa de marcat:in loc de 10x19,9 am tastat 10x199 si nu stiu cum sa-mi sa remediez greseala pt ca am ... (vezi toată discuția)
Am încasat o sumă cu cardul dar nu am făcut operațiunea care marchează acest lucru pe casa de marcat. ulterior am făcut doar declarația cu explicația, e corect așa? rodikontro rodikontro Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca am procedat corect? Am încasat o suma cu cardul dar pe casa de marcat nu am apăsat tasta PY care marcheaza acest lucru ... (vezi toată discuția)