avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren redobandit ocupat de constructii provizorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren redobandit ocupat de constructii provizorii

Pe baza sentintei civile nr. 1268 din 10 dec 2009 am redobandit dreptul de proprietate asupra terenului luat abuziv in timpul comunismului.Terenul se afla linga Piata Centrala a Mun. X si a fost inchiriat de catre primarie pentru diferite firme firma F1, firma F2, Firma F3, Firma F4, Firma F5. Firmele respective au construit pe terenul meu niste chioscuri (constructii provizorii). Firmele au platit chirie pt. primarie. Acum am dat in chirie terenul in cauza la o Firma F6 care administreaza Piata Centrala. Vreau acum sa plateasca firmele in cauza F1,2,3,4,5 chirie pt. Firma F6 de la care primesc eu chiria cuvenita.
Vreu sa trimit o notificare la firmele F1,2,3,4,5 ca au acum obligatia sa plateasca chiri pentru Firma F6. As vrea sa anunt prin aceasta cale firmele F1,2,3,4,5 ca nu au voie sa efectueze nici o investitie pe terenul meu fara acordul meu scris si daca eu reziliez contractul ei au obligatia sa paraseasca terenul meu fara plata vreunei despagubiri in schimbul constructiilor.

Va rog frumos sa-mi raspundeti daca cererea mea este legala fata de Firmele F1,2,3,4,5. Firmele in cauza au dreptul sa cere de la mine despagubiri pentru constructii daca il oblig sa elibereze terenul meu?
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
barnix2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: barnix2001 , utilizator 15:59, 5 Mai 2011
Prin accesiune, proprietarul terenului este prezumat a fi si proprietarul
lucrurilor ridicate pe el, urmand a despagubi constructorul. In cazul
nostru, constructorul a fost de rea-credinta, el stiind de la inceput ca
edifica o constructie pe terenul altcuiva.
Cladirile au fost ridicate pe ce baza? Au autorizatie de construire ?Notificati firmele respective, dati-le un termen si pe urma cu un executor judecatoresc , ii dati afara,.Atentie, numai dupa o somatie prealabila.caci altfel ar fi abuz de drept si ati raspunde pt.daune.
Ar fi bine daca ati notifica si primaria care le-a inchiriat, deoarece aceste firme probabil au un contract pe care l-au onorat, cu primaria.
Multumesc frumos pt. raspuns. Firmele au autorizatie de constructie deci sant chiriasi de buna credinta si platesc chirie pt. primarie. Urmeaza sa primesc de la primarie procesul verbal de predare-primire a terenului. Dupa cunostiintele mele primaria are obligatia sa-mi preda terenul fara sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie definitiva pe terenul inchiriat de la primarie rossi37 rossi37 Primaria mi-a dat acum 2 ani autorizatie de construire definitiva pe teren inchiriat,constructia avand 100 tone si p+1,e aproape gata,am ridicat-o! Exista o ... (vezi toată discuția)
Constructie pe terenul altuia florin49 florin49 Buna ziua. Am o nelamurire si doresc un raspuns, va rog. Am inchiriat un teren pe care chiriasul a construit un magazin. Am auzit unele zvonuri cum cladirea ar ... (vezi toată discuția)
Dupa verdict civil de demolare a unei case cu autorizatie respectata, ce urmeaza? Cant A Cant A Din pacate suntem pe cale de a pierde si recursul unui proces, prin intemrediul caruia, fostii proprietari ai terenului pe care am construit casa viselor ... (vezi toată discuția)