avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cale de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cale de acces

Buna dimineata. Cristos a Inviat!
Dorim sa achizitionam o casa dar o parte din bani suntem nevoiti sa-i imprumutam de la o anumita Banca, ca si credit ipotecar. Actele sunt in regula, dar juristul Bancii a descoperit ca in contractul de vanzare cumparare a terenului pe care s-a construit casa si in actul de dezmembrare nu este stipulat nimic de calea de acces, desi in schita cadastrala se vede, exista. Sa spunem ca notarul a omis a o trece, asta undeva prin anul 2003. Notarul cu schita cadastrala in fata, la vedere, poate reveni asupra actelor de atunci, sa rectifice printr-un act autentic, acea omisiune, si astfel sa apara in acte pentru ca Banca sa ne dea unda verde la credit? Multumim. Succes
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 10:18, 3 Mai 2011
Mai consultati un jurist cu actele in mana. Daca drumul de acces face parte din suprafata dvs de teren (are acelasi nr cadastral) nu este necesara o prevedere speciala. In contractul de vanzare se trece numarul cadastral (suprafata/parcela identificata cu acest nr.).
da, ar putea...insa trebuie facut si o modificare a cf-ului conform realitatii.
eu.ro.lex a scris:

da, ar putea...insa trebuie facut si o modificare a cf-ului conform realitatii.

cel care intreba sustine ca acest drum apare in schita cadastrala... .deci s-ar putea sa nu fie necesara nici modificarea cf=ului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept servitute Jenny50 Jenny50 Mama are un teren impreuna cu sora sa(mostenit de la tatal lor), la care am facut separarea (fiecare cu parcela ei) si s-a stabilit drumul de acces intre cele ... (vezi toată discuția)
Servitute si superficie - inscriere in cf smeagull smeagull Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: pentru un imobil in constructie, am stabilit cu compania furnizoare de energie electrica ... (vezi toată discuția)
Cale de acces agafite cristian agafite cristian daca nu sa specificat pe contr. de vanz-cump . ca mi s-a vandut si calea de acces , desi ea este specificata pe schita , iar schita este parte integranta a ... (vezi toată discuția)