In 2010 am intrat in somaj dupa o activitate indelungata la o firma. am stat 2 luni dupa care mi-am gasit job cu angajare ( 3 luni perioada determinata +9 luni si 10 zile perioada determinata preliungita pe baza unui act aditional-perioada neintrrupta la aceeasi firma 12 luni si 10 zile).Din 2 Mai 2010 firma si-a desfiintat punctil de lucru si sunt iarasi in somaj. cei de la ANOFM din sectorul meu, la o simpla intrebare au spus ca nu beneficiez dar nu stiu sigur ce sa-mi spuna. va rog indrumati-ma ce sa fac deoarece eu am muncit 12 luni din 24 luni (L76/2002) firmele au platit contributiile de somaj la zi ( acte doveditoare0 si nu stiu de ce invoca asta? Astept raspunsul dvs pentru a merge cu intreg dosarul de somaj facut de firma ( ei spun ca aum dreptul)si a sti daca au dreptul sa ma refuze, decit daca s-a modificat ceva in acest sens-dar 12 luni din 24 sunt lucrate, am contribuit etc).
Cu multumiri anticipate
Buna ziua !
Avand in vedere faptul ca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare iar incetarea CIM s-a facut din motive neimputabile dvs. ( in baza carui art. din Codul Muncii s-a desfacut CIM ?) nu vad niciun motiv legal pentru care sa nu beneficiati de ajutor de somaj .
Deci..cred ca am "mincat" unele cuvinte. In 2010 am stat 2 luni in somaj in care am intrat de la vechea firma (7 ani vechime) pentru ca s-au facut restructurari de personal. Dupa 2 luni in care am fost inregistrata la ANOFM si am luat somaj mi-am gasit job si am incetat cu somajul. Aici cred ca nu m-am exprimat bine ..Am fost angajata la noua firma:
-3 luni pe perioada determinata si 9 luni si 10 zile pe perioada nedeterminata . Incetarea activitatii se datoreaza faptului ca firma si-a desfiintat punctul de lucru.in care eram singura angajata. In rest, contributiile, respectarea art 34 din legea 76/ 2002 sunt indeplinite. Practic din ultimile 24 de luni doar 2 luni au fost de somaj, iar cele 3 luni de perioada determinata nu influenteaza cu nimic ( cel putin legal asa stiu). Sper ca am fost mai coerenta si imi cer scuze pentru greseli ( doar de scris).Voi incerca sa depun dosarul in aceste zile.
1. Daca dupa cele doua luni de somaj ati lucrat 12 luni (cotizate la somaj) si v-a incetat CIM cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) nu vad nici un motiv sa nu beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. Intr-adevar, Legea 76/2002 a introdus un nou articol care spune:
Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...
3. Dar nu se aplica in cazul dvs. deoarece aveti 12 luni cotizate la somaj dupa perioada de somaj.
4. Mergeti la Agentia de Somaj cu toate actele necesare si veti primi indemnizatie. Nu exista motive legale de refuz. Poate ati dat peste un functionar mai putin pregatit.
5. Sa ne spuneti si noua ce ati facut. Tot pe acest topic.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pot primi somaj?
Sergiu92
Unic angajat la propria firma in ultimii 14 ani. Criza! In 2013 o luna concediu fara plata si patru luni cu program de doua ore, dar n-am reusit redresarea.
... (vezi toată discuția)