avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cota parte indiviza

ma ajutat f mult informatiile despre cota parte indiviza pana acum nu stiam ce este dar mai am o nelamurire se plateste pe nr de persoane aflate in apartament?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:46, 3 Mai 2011
Legea 230/2007 Art.3. "e) cotă-parte indiviză - cota-parte de proprietate care îi revine fiecărei proprietăţi individuale din proprietatea comună şi este egală cu raportul dintre suprafaţa utilă a proprietăţii individuale şi totalul suprafeţelor utile ale tuturor proprietăţilor individuale; "

Deci se tine cont numai de suprafata utila trecuta in actele de proprietate, nu si de balcoane, teren , etc.
Cota parte indiviza se raporteaza la apartament
Cred ca nu ati inteles daca puneti asemenea intrebare.:)
Deci sunt:
- cheltuieli care se impart pe numar de persoane care au locuit in luna respectiva in apartament : electricitatea, gazele, gunoiul
- cheltuieli care se repartizeaza pe cota-parte indiviza sau, altfel spus, proportional cu suprafata apartamentului, indiferent de numarul de persoane care locuiesc in apartament: ascensorul, lucrarile de intretinere si reparatii ale condominiului, salariile, cheltuielile administrative etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere angelicajoli angelicajoli buna seara am un apartament neterminat, in care nu s-au montat obiectele sanitare si nici corpurile de iluminat, apartamentul este situat la parter si nu ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza calcul intretinere asoc6b asoc6b Daca intr-o asociatie de proprietari toate apartamentele au aceasi suprafata, calcularea cotelor de cheltuieli intretinere lunare se poate face impartind ... (vezi toată discuția)