avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... violare de domiciliu vs evaziune fiscala (chirias vs ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

violare de domiciliu vs evaziune fiscala (chirias vs prop)

Buna ziua,ma confrunt cu o problema mai delicata si as dori daca se poate cateva pareri/raspunsuri din partea d'voastra. In urma cu 1 an am inchiriat un apart. (fara niciun fel de act),am platit o garantie (o luna de chirie) la inceput ,urmand sa platesc chiria propriu'zisa lunar + utilitatile.In timpul sederii mele in acest apart. mi'am adus un televizor,laptop etc .Problema insa este acum pentru ca vreau sa ma mut din acest apart. intr'o garsoniera datorita chiriei mari.Intrebarea mea este daca proprietarii imi pot pune "sechestru" cumva pe bunurile mele (mentionez ca am actele bunurilor pe numele meu) ? Neavand niciun fel de act in care sa ateste sederea mea in acest apart. imi pot face plangere la politie pentru violare de domiciliu?Ce rau imi pot face? Recunosc ca a fost greseala mea ca nu am incheiat un contract de inchiriere cu dansii (nici nu mi s'a propus acest lucru).Mentionez ca am fost si sunt de buna credinta,chiria am platit'o la timp + toate utilitatile..dar nu cred ca au vreo relevanta aceste aspecte in situatia mea.Va rog sa'mi dati niste sfaturi/pareri ,cum as putea proceda in cazul asta? Va multumesc anticipat si va doresc o zi cat mai placuta !
Cel mai recent răspuns: adryan_ss2 , utilizator 16:20, 3 Mai 2011
Sigur ca am platit toate darile..chirie,intretinere,energie electrica..toate la timp,zero datorii.
Este cazul sa'mi fac griji pentru bunurile personale? Ma poate actiona in vreun fel proprietarul?
Schimbati incuietoarea la apartament (daca nu ati facut-o pana acum) si gata. Nu are ce sa va faca in principal pentru ca locuirea unui neproprietar intr-un anumit spatiu nu presupune neaparat inchiriere. Ceea ce conteaza este ca aveti, in mod evident, acordul proprietarului de a locui acolo, asa ca nu va poate da afara prea usor si cu atat mai putin nu are dreptul sa va retina vreun bun.

Contractul de inchiriere exista chiar si in lipsa inscrisului care sa il constate, numai ca nu poate fi probat. Aveti vreo dovada pentru plata chiriei (chitanta, virament bancar - desi ma indoiesc)? Pe chitantele de plata la intretinere cine apare ca platitor? Intreb asta pentru ca, desi fata de terti nu exista inchirierea, sumele pe care le puteti dovedi pot fi, teoretic, cerute inapoi.
Stimata doamna,va puteti da seama ca nu exista nicio chitanta in ceea ce priveste chiria platita :) (mentionez ca in fiecare luna la data x stabilita intre mine si prop. exista apeluri telefonice efectuate de mine catre dansul. in care il instiintam ca am pregatiti banii pentru chirie si il chemam la fata locului sa-i inmanez suma). Pe chitantele de la intretinere ca platitor figureaza numele prop,numele meu aparand doar pe chitantele societatii de furnizare internet.
@adryan, de ce iti faci griji?
Daca vrei sa pleci de acolo, pleci!
Daca vrei sa negociezi o chirie mai mica, fa acest lucru!

iti iei lucrurile (tale), faci curat in apartament si il chemi pe proprietar sa ii dai cheile si eventual chiria daca ma trebuie sa platesti si la revedere.
ai spus ca esti dispus se renunti si la garantia platita, daca nu vine proprietarul la predarea cheilor, ia-ti doi prieteni, faci poze la interiorul apartamentului si ii dai cheile omului cand te duci la el.
Si la revedere:rtfm:

Alte discuții în legătură

Dreptul chiriasului simona717 simona717 Buna ziua..as dori un raspuns daca se poate ..am avut neintelegeri cu proprietarul apartamentului in care am locuit.povestea nu este destul de simpla..desi am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriasii.. Jenns Jenns Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi,..in cazul in care eu ca proprietar al unui apartament, vreau sa evacuez chiriasii cu datorii, ce probleme as ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu swarowski swarowski Buna ziua, ma poate elucida cineva cum poate fi acuzata o persoana de violare de domiciliu dupa ce a stat in chirie o perioada fara contract de inchiriere? ... (vezi toată discuția)