avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de vechime,inclus in salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de vechime,inclus in salariu

sotul meu este angajat la consiliul local,ca paznic,sporul de vechime i s-a bagat in salariu de baza.la 1 martie 2011,a facut 20 de ani de munca.as vrea sa stiu cum i se va calcula sporul de vechime de 25%,avand salariu de baza(cu spor de vechime inclus)de 696 lei.mentionez ca pe luna martie nu a primit nimic in plus.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: relly.lia , utilizator 16:02, 5 Mai 2011
Prin introducerea sporului de vechime in salariu de baza, sotul a avut o crestere de salar cu o medie a sporului de 20ani si 25 ani, functie de cum a stabilit angajatorul (consiliul local).
Asfel salariul nou, a devenit fix. Urmatoarele cresteri vor apare numai daca se creste grila de salarizare sau se actualizeaza salariul cu indicele de inflatie.
buna ziua.as dori sa mentionez faptul ca sotului meu nu i s-a marit salariu dupa nicio grila de salarizare.din luna oct.2009,,in afara de faptul ca is-au taiat cei 25%,in iulie 2010,si apoi i s-au dat 15%,in luna ian.2011,nu s-a mai modificat nimic.cum e posibil ca,dupa 20 de ani de munca,sa aibe acelasi salariu ca unul care are 2 ani vechime?
Cele 9 clase de salarizare se calculeaza prin aplicarea a 22.5% la salariul de baza stabilit conform OG 10/2008 (o clasa de salarizare=2.5%, iar pentru o vechime in munca de peste 20 de ani, se acorda, conform legii 284/2010, 9 clase de salarizare). Eu zic sa faca o adresa catre cei de la RU, pentru ca unii mai "uita" sa actualizeze sporurile de vechime ale angajatilor.
buna ziua si va multumesc pentru interes.ca sa inteleg si eu si dvs.,va explic ce modificari s-au facut la salariul sotului meu:in dec.2009,sotul meu avea salariu de baza 657 lei+131 lei(spor de vechime 20%)+131 lei(spor de noapte 20%),apoi in ian.2010 i s-a bagat sporul de vechime in salariu de baza si a aparut salariu de baza 788.apoi a fost taierea de 25%,iar in ian.li s-a dat 15% si areiesit salariu brut 827,din care 131 lei este sporul de noapte.la 1 martie 2011,a facut 20 de ani munca dar nu a primit nimic.cat ar fi trebuit sa aibe salariu de baza acum?as mai dori sa stiu daca cei de la paza comunala(platiti din fondul consiliului local)ar trebui sa primeasca si spor de dispozitiv,si daca da ce ar trebui facut?sunt 24 din 24 la dispozitia primarului(incendii,fotbal,scandaluri,etc.)iar altii sunt cei care iau acest spor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu personal contractual dupa legea 284/2010 relly.lia relly.lia pana la 1 martie 2011,sotul meu avea salariu de baza(spor de vechime 20%,inclus in salariu) de 688 lei,la care se adauga spor de noapte 131 lei.la 1 martie a ... (vezi toată discuția)
Discriminare sau incadrare salariala necorespunzatoare functionar public iustin78 iustin78 Sunt functionar public de executie inspector clasa I, grad profesional principal in cadrul unei primarii. In luna septembrie 2016 in urma trecerii la gradatia ... (vezi toată discuția)
Subiect: drepturi salariale mihaelaberceanu mihaelaberceanu Buna ziua, In luna noiembrie 2016 am participat la concurs pentru functia publica de executie inspector clasa I, grad profesional asistent (conditie ... (vezi toată discuția)