avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... incetare contract comodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

incetare contract comodat

Dragilor, va rog sa ma ajutati cu o parere avizata.
Situatia mea este urmatoarea:
- am incheiat cu niste prieteni un contract de comodat prin care apartamentul meu, proprietate personala, este sediul firmei lor. Mentionez ca nu se desfasoara nici o activitate in apartament, aveau doar nevoie de o adresa pentru inregistrarea firmei.
- contractul este pe durata nedeterminata
- contractul a fost intocmit de un avocat si semnat de ambele parti in prezenta avocatului
- in prezent relatiile cu acei prieteni sunt foarte tensionate si nu mai vreau ca apartamentul meu sa fie sediul firmei lor
- am trimis avocatului nenumarate mailuri prin care rugam/solicitam ca ei sa isi schimbe sediul si din raspunsul lui am inteles ca nu au demarat inca procedurile
- partea extrem de proasta este ca eu nu mi-am pastrat un exemplar din acest contract si nu stiu ce scrie la capitolul "incetarea contractului"

Asadar, marea mea rugaminte este sa ma ajutati cu cateva raspunsuri:
- mailul este suficient (avocatul mi-a raspuns deci este evident ca l-au primit) sau trebuie sa trimit notificare de reziliere?
- termenul de preaviz, in cazul notificarii, este stabilit de vreo lege sau e posibil ca in contract sa fie trecut un termen mai mare de 30 de zile?
- daca le trimit notificarea, restul actiunilor de modificare sediu ii priveste sau am ramas agatata cu ei pana cand au ei chef sa se urneasca?
- ma pot adresa vreunei autoritati pentru a anunta acolo ca nu mai sunt de acord ca firma sa aiba sediul social la mine?

Multumesc pentru ajutor,

Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 00:14, 5 Mai 2011
Incercati sa trimiteti o notificare prin care sa ii anuntati ca renuntati la contractul de comodat si incercati sa obtineti si un numar de inregistrare pe aceasta notificare de la firma respectiva, sau trimiteti cu curier cu confirmare de primire si dupa cel mult 30 de zile nu va mai intereseaza problema lor , dar sa stiti ca ei trebuie sa schimbe sediul la reg comertului. Puteti obliga prin instanta ca ei sa schimbe sediul firmei printro actiune de obligatia de a face . De obicei in contracte de comodat se prevede ca respectiva societate trebuie sa intretina respectivul imobil , in notificare puteti face o referire ca ei nu o intretin corespunzator.
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand, spuneti ca ati incheiat contractul in prezenta unui avocat si nu aveti nici un exemplar al contractului. A ramas la avocat un exemplar? Chiar nu va aduceti aminte ce ati facut cu acel exemplar? Oricum, daca acel avocat nu are un exemplar in copie sau in original, pastrat la cabinetul sau, macar ar putea avea modelul pe calculator, nu? Ati sti macar vag, cam ce ati semnat.
Poate ar fi util sa incercati sa obtineti un exemplar in copie de la ORC, daca ORC in cauza (depinde si de cutuma fiecarui ORC) pastreaza astfel de documente, sau o dovada in acest sens, cum ca aceasta firma are incheiat un contract de comodat cu dvs., avand sediul in apartamentul respectiv. Cu aceasta dovada de la ORC (si cu o copie a contractului, in cazul in care reusiti sa obtineti un exemplar) luati legatura cu un avocat, sa va sfatuiasca ce e de facut mai departe. Eu as opta pentru o anulare a contractului respectiv in instanta, deci o reziliere pe cale judecatoreasca, avand in vedere ca nu reusiti sa obtineti pe cale amiabila o rezolvare la problema in cauza.
ONRC-ul are mai mult ca sigur o copie dupa contractul "d-voastra" de comodat, pe care o puteti cere, se numeste copie certificata dupa dovada de spatiu pentru sediul social(comodatul). Cu acea copie certificata ati putea initia singura o actiune in instanta de radiere a sediului social(vazand si pe comodat ce clauze aveti pentru incetarea lui-daca or exista cumva). Trebuie sa stiti numele societatii si numarul de inregistrare de la registru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu firma amalyca amalyca Buna seara Am si eu o problema, in sensul ca acum 6 ani am cumparat o garsoniera si pe acea adresa era facuta o firma, care este si la ora actuala. Nu este ... (vezi toată discuția)
Sediu social andrei_bucuresti andrei_bucuresti Buna ziua, as dori sa stiu ce responsabilitati implica un SEDIU SOCIAL pentru proprietarul apartamentului. Este vreun motiv pentru care ar trebui sa se ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract de comodat fastbusinessimpex fastbusinessimpex Buna ziua,poate ma ajuta cineva de specialitate, cum sa rezolv problema pe care o am. Multumesc anticipat! In 2005 am divortat de sotul meu printrun ... (vezi toată discuția)