avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am fost concediat. Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am fost concediat. Pot beneficia de somaj?

buna ziua. am fost concediat chiar in aceste moment conform atr 65 alineatu1.art 73 alineatu1.art74 alineatu2 din contractul de munca la nivel national.as dori sa stiu daca acestea reprezinta somaj.cu multumirii manda adrian
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:29, 21 Mai 2011
1. Concedierea cu art.65(1) din Codul muncii nu va este imputabila si va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. A doua conditie este ca in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni cotizate la somaj.
multumesc frumos pt raspuns
Interventie moderator Am rugamintea sa nu postati acelasi mesaj in mai multe forumuri si sa continuati discutiile incepute. In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare.
Multumesc!

Gabriela Pintea

adrianmandezu a scris:
ma reintorc cu o alta problema.pe 31.05.2011 este ultima zi de preaviz.se aud zvonurii ca nu ne ar elibera cartea de munca ,,datorand unei persoane cu influenta anumite sume de bani.motiv pt care ni s ar opri bonurile de masa si lichidarea.mentionez ca nu am nici un act privind vreo datorie catre cineva.asta este doar o razbunare de catre aceea persoana cu influenta.ce pot face?nu ar fi trebuit sa beneficiez si de salarii compensatorii??

george_neagu a raspuns:
Cartea de munca nu se mai foloseste. Va va fi data o adeverinta care va contine cam aceleasi informatii ca si in cartea de munca pentru perioada de la 01. 01. 2011 pana in ultima zi de lucru. Pastrati aceste adeverinte de vechime. Cartea de munca aia veche, daca e la angajator nu au voie s-o retina.

adrianmandezu a scris:
asta i problema .dk nu mi da adeverinta ce fac?

tudorvaleriu a raspuns:
Faceti sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine grupa de munca de la o unitate inchisa nlugusteru nlugusteru as vrea sa imi spuneti cum potoptine o adeverinta de grupa de la o unitate inchisa totodata avind si arhiva arsa.vreau sa spun ca-ci in cartea de munca am ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari functionari publici catalinnecsulescu catalinnecsulescu sunt functionar public in cadrul politiei comunitare si am primit decezia de eliberare din functie reducandu-se nr.de functionari cf.oug63/2010.sa stabilit un ... (vezi toată discuția)
Tichete cipanu cipanu potrivit carei legi nu se mai acorda tichete in sistemul bugetar ? (vezi toată discuția)