avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea pe timpul concediului de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea pe timpul concediului de crestere copil

Buna ziua!Ma aflu in concediu crestere al doilea copil din sept.2010 si am contract pe perioada nedeterminata din 2004 in cadrul unei SC.
Am vazut ca s-au schimbat multe lucruri in ceea ce priveste dreptul mamelor, as vrea sa va intreb in ce conditii te poate concedia angajatorul daca est iin CIC?
Se poate sa te concedieze inainte sa te intorci la serv dupa doi ani?
Mai este valabil faptul ca este obligat sa te primeasca inca 6 luni dupa intoarcerea din CIC?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 3 Mai 2011
va poate concedia daca se desfiinteaza postul unde ati lucrat dvs., in cazul falimentului angajatorului.
Inainte de revenirea din CCC va paote concedia numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Dupa revenirea din CCC va poate concedia oricand cu respectarea prevederilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare dupa ccc desi sunt insarcinata Andreea_Hulea Andreea_Hulea Buna ziua! Dupa ce am intrat in ccc pentru 2 ani cu primul copil, sefa mea a angajat pe perioada determinata pe altcineva pe postul meu. Intre timp eu am ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic anddioana anddioana Buna ziua, la jumatatea lunii sept. trebuie sa ma intorc la serviciu din CIC. As dori sa stiu daca trebuie sa depun o cerere la personal si ce anume trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Concediere la revenirea din cic cu varsta de pana la 1 an MihaelaVerde MihaelaVerde Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine daca angajatorul are voie legal sa ma concedieze la revenirea din CIC cu varsta de pana la 1 an, motivand ... (vezi toată discuția)