avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... sfaturi pentru un parinte de elev de liceu economic
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

sfaturi pentru un parinte de elev de liceu economic

Buna ziua tuturor!De multe ori, fara sa stiti, ati fost cei mai buni prieteni din viata mea si va multumesc! M-ati ajutat in rezolvarea diverselor probleme cu care m-am confruntat, fara sa-mi cereti nimic si ptr asta , inca o data va multumesc!
Acum, ma confrunt cu o problema, cu care, se pare ca nimeni nu s-a mai confruntat:am un baiat, elev in anul 3 la un liceu economic, la clasa de turism.Ma simt responsabila de alegerea copilului, ptr.ca ...mascat...a fost alegerea mea.Era perioada cand chiar am crezut ca se va face ceva in turismul romanesc. Va spun sincer :chiar eram convinsa ca turismul va lua amploare. Vad insa, ca nu mai suntem nici la nivelul la care era odata turismul romanesc. Baiatul incearca sa-mi comunice ca ar vrea sa se transfere la clasa de contabilitate, dar stiindu-mi dorinta arzatoare sa lucreze in turism, incearca in cel mai delicat mod sa-mi arate ca nu este tarziu ptr. o reorientare spre clasa de contabilitate. Eu sunt politehnista, nu mi-a placut niciodata contabilitatea, desi acum, incerc sa ma adaptez pietii muncii, ce ma sfatuiti sa fac? Ptr.ca la turism nu s-a facut contabilitate, exista cumva posibilitatea ca la vara, in vacanta mare, baiatul sa poata face cursuri de contabilitate care sa-l aduca la nivelul elevilor care au facut contabilitate in cursul anului 3 de liceu? As dori sfaturi pertinente, nu reprosuri sau discutii ironice. Ar fi indicat sa apelez chiar la profesorul de contabilitate din liceu sau mai indicat ar fi un curs de specialitate? Copilul este un copil bun, in generala a fost f bun la matematica, are simtul cifrelor, dar...ma gandesc daca ar putea sa asimileze intr-o vara ce alti copii au asimilat intr-un an de contabilitate. La liceu nu pot cere sprijin, ptr ca mi s-ar pune imediat intrebarea de ce nu s-a mutat la contabilitate la sfarsitul clasei a X-a, cand s-au facut optiunile. Sunt intr-o mare dilema si...chiar nu stiu ce sa fac. De fapt cred ca intorsatura asta spre contabilitate s-a produs in sufletul copilului in momentul perioadei de practica, intr-un hotel, ptr ca baieti au fost pusi la munci mai grele, nu ca fetele...la munci care tin de aspectul fizic! Nu stiu ce sfat sa-i dau copilului! Poate ...ca intotdeauna...voi gasi raspuns aici..la Dvs! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nikoleta_steliana , utilizator 19:32, 10 Mai 2011
Buna ziua,

Am sa va raspund din prisma parintelui care a trecut prin asa ceva. Fiica mea a ales sa faca liceul economic doar pentru ca eu sunt economista si m-a vazut cat de dedicata sunt acestei meserii A facut doi ani de liceu economic....contabilitatea i s-a parut un calvar . De la doamna profesoara nu intelegea nici macar teoria...m-am ocupat de ea,se straduia sa aduca note bune acasa,dar degeaba. Pe fata ei se citea suferinta . ...chinul . Cand nu faci ceva cu placere...Asa ca am hotarat impreuna sa o transferam la info-mate . Am pregatit-o pentru a da diferentele ,toata vara . Si a intrat .
In concluzie,cred ca fiul Dvs. va reusi sa recupereze macar materia ceruta la diferente ,apoi va mai acumula si pe parcurs. Ma mir numai ca Dvs, spuneti ca ceilalti colegi de la profil contabilitate au facut un singur an din aceasta materie.

Multa bafta ii doresc fiului Dvs!
Gabriela Ionescu
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cred ca este importanta o discutie deschisa , in care sa-l asigurati ca sunteti alaturi de indiferent de optiune si ca este important sa aleaga ceea ce ii place sa faca .In fond, scoala dureaza opt, zece ani , dar meseria o practicam o viata .

Contabilitatea este o meserie dificila , de uzura , si mai are un defect : se poate lucra doar in tara in care se invata . Sistemul contabil de la noi este diferit de ceea ce se foloseste in alte tari iar adaptarea la cerintele unui alt sistem contabil ( si fiscal ) poate fi dificila la un moment dat .
Daca "razgandirea" de la turism catre contabilitate s-a petrecut din motivul expus mai sus , nu imi pare totusi un motiv temeinic .

Multumesc frumos ptr raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul la liceu in urma examenului CRISTINA555 CRISTINA555 Buna ziua, Ma adresez dvs. pt ca am un baiat care a terminat clasa a 4a,a dat examen la un liceu f. bun din oras,a fost admis iar directorul de la scoala ... (vezi toată discuția)
Învățământ -profesor cu probleme SimoCI SimoCI Bună ziua. Fiul meu a terminat clasa a7-a si este corigent la matematica, la fel ca inca 15, numai din clasa lui. In numeroase randuri parintii au incercat sa ... (vezi toată discuția)
Director rau intentionat? CRISTINA555 CRISTINA555 Buna ziua, Ma adresez dvs. pt ca am un baiat care a terminat clasa a 4a,a dat examen la un liceu f. bun din oras,a fost admis iar directorul de la scoala ... (vezi toată discuția)