avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Decontare cheltuieli transport martor citat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Decontare cheltuieli transport martor citat

Buna ziua
Am fost citata la Bucuresti ca martor intr-un proces . Eu locuiesc in Timisoara si doresc sa stiu daca mi se deconteaza transportul ( motorina) si mancarea si cum se face decontarea? As dori sa stiu daca exista o varianta de a face cerere sa mi se deconteze suma cum ajung la proces, deoarece nu dispun de aceasta suma si trebuie sa o returnez dupa intoarcere.( am auzit ca se face decontarea dupa incheierea procesului, fapt care duce la recuperarea cheltuielilor foarte tarziu). In cazul in care nu se poate face decontarea imediata a cheltuielilor si nu am posibilitati financiare proprii de a ajunge la proces, ce masuri se iau contra mea ca lipsesc?
Va multumesc!
Astept raspunsul dvs
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:58, 4 Mai 2011
Daca nu va prezentati la termenul comunicat instanta va dispune procedura dvs de citare,eventual mandat de aducere sau amenda
Nu este prevazut decontarea cheletuieli deplsare la instanta
Eventual puteti solicita acoperire cheltuieli partii care va nominalizat ca si martor
"goe07" nu aveti dreptate

1.Puteti formulati o cerere catre instanta care v-a citat , la care atasati documentele de calatorie si prin care solicitati sa vi se achite cheltuielile efectuate.
Cheltuielile nu se achita imediat , ci la sfarsitul procesului , dispunandu-se aceasta prin sentinta judecatoreasca.
2. Daca nu aveti posibilitati materiale sa achitati contravaloarea deplasarii si alte cheltuieli ocazionate cu aceasta , formulati o cerere catre instanta , la care atasati eventual adeverinta de venituri , talon de pensie , prin care faceti cunoscuta situatia dvs materiala si imposibilitatea de a suporta costurile , solicitand a fi audiata prin comisie rogatorie la instanta dvs de domiciliu.
Instanta urmeaza a se pronunta asupra acestei cereri.
Cererea o depuneti prin posta , cu referire la instanta care v-a citat , la numarul de dosar si la termenul de judecata si o trimiteti prin posta , recoamandata , cu confirmare de primire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie martor mihaela_358 mihaela_358 buna! am si eu o intrebare... am lucrat la o firma de instalatii in anul 2007 si firma vrea sa dea in judecata un client care nu si-a platit factura. eu voi ... (vezi toată discuția)
Martor - mandat de aducere ioasaf ioasaf buna ziua, Am fost martor la un accident rutier.Am fost citata ca martor in proces si m-am prezentat de 2 ori dar nu am fost audiat pentru ca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Neprezentare in urma citarii ioasaf ioasaf Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla daca cineva nu se prezinta la tribunal in urma citarii. A fost martor la un accident rutier dar in alt ... (vezi toată discuția)