avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT CU TIMP PARTIAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT CU TIMP PARTIAL

IN BAZA UNUI REFERAT INTOCMIT DE CONDUCEREA UNITATII , PENTRU FUNCTIA DE ECONOMIST S-A STABILIT MODIFICAREA DURATEI MUNCII CU 1.07.2008 DE LA NORMA INTREAGA LA O FRACTIUNE DE NORMA94 ORE/ZI). ANGAJATORUL A INFORMAT IN TERMEN SALARIATUL SOLICITAND CA ACESTA SA SE PREZINTE IN VEDEREA SEMNARII ACTULUI ADITIONAL. SALARIATUL NU S-A PREZENTAT. CE POATE FACE ANGAJATORUL INCEPAND CU 1.07.2008?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2008
lilu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:31, 3 Iulie 2008
Interesant cum imediat se doreste concedierea salariatului care nu accepta un alt program , ceea ce doreste angajatorul.
Salariatului i se aduce la cunostinta faptul ca volumul de munca i s-a redus, ca postul pe care il ocupa va avea un alt program, si i se solicita sa dea un raspuns de acceptare intr-un anumit termen, in caz contrar se poate considera abatere.Acest termen trebuia sa fie anterior datei de la care se aplica reducerea programului de lucru.
Cred ca pierdeti din vedere faptul ca un orar redus, cu sarcini mai putine poate implica si un alt salariu, care se negociaza...................deci salariatul nu este invitat la resurse umane sa semneze un act aditional, ci este invitat mai intai la o negociere.........................se pare ca doriti sa impuneti angajatului mai mult decat aveti dreptul legal.............
Este firesc ca salariatul sa nu se prezinte la serviciul resurse umane pentru semnarea actului pe care legal trebuie sa il accepte si ( uita angajatorii) sa il negocieze, asa.......ca la o angajare............#-o
De paltit trebuie sa il platiti in continuare cu norma intreaga si acelasi salariu, daca asa a lucrat si nu a acceptat modificarea CIM .................pana la o cercetare disciplinara................ca la carte.....................bazata pe lege si CCM ...............
adelaida_07, utilizator
"adelaida_07" = aveti perfecta dreptate! Sunt multi angajatori care nu au CCM, Reg.Int., nu fac fisa postului, dar cand nu le convine ceva la un salariat spun ca acesta a incalcat disciplina muncii (daca stiu ce este aia).
In cazul prezentat de "lilu", daca ii desfac CIM disciplinar nu pot justifica legal ce articol din RI a incalcat, nici macar ca nu si-a indeplinit atributiile de serviciu deoarece nu are fisa postului. Si tot ei, angajatorii, spun ca legea e facuta in apararea salariatilor.
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Salariata a fost angajata de 4 ani. in prezent, conducerea, in urma analizei efectuate a constatat ca la acest loc de munca s-au redus atributiile de serviciu. In baza referatului s-a emis o decizie prin care , incepand cu 1.07.2008 durata muncii pentru acest post se reduce la 4 ore. In data de 12.07.2008 salariata este informata despre acest lucru. I se comunica decizia si fisa de post noua si este invitata sa negocieze salariu si sa semneze actul aditional. Informarea s-a facut conform legii, in termen de 15 zile.Salariata a refuzat sa se prezinte . Incepand cu 1.07. 2008 , salariata este prezenta la serviciu dar pana la aceasta data nu a indeplinit nici o sarcina de serviciu din cele stabilite in noua fisa de post.In CCM nu este nici o clauza care sa ajute la rezolvarea acestei spete.
Trebuie rezolvata problema si cred ca se poate. Dar as vrea sa stiu ce functie are salariata in cauza de s-au redus atributiile dupa 4 ani!
Daca s-au redus atributiile i-ati dat o noua fisa a postului?
Daca salariata nu s-a prezentat la biroul resurse umane poate se duce inspectorul de resurse umane la ea. Incercati si dvs. toate posibilitatile pentru a rezolva problema.
Nu ati raspuns nici daca aveti CCM sau RI si ce scrie in ele despre asemenea fapte.
Daca aveati asa ceva si daca reducerea timpului de lucru este reala si justificata, puteati sa-i desfaceti CIM disciplinar. Vedeti ce de intrebari se pun cand angajatorul nu-si face datoria? Dar cere salariatilor lui sa si-o faca!
Vreau sa va ajut dar mai dati-mi elementele cerute.
Functia este de economist. Introducerea programelor informatice au diminuat atributiile de serviciu. In fisa noua de post au fost trecute doar atributiile ramase. Avem CCM si RI dar nu avem clauze care sa se raporteze la o asemenea problema. Avand in vedere ca salariatul vine la serviciu si isi desfasoara activitatea conform noii fise de post, desi nu a semnat actul aditional si nici noua fisa de post, unitatea ii va plati jumatate din drepturile salariale avute pentru o norma intreaga, desi salariatul sta in unitate 8 ore.
Va multumesc pentru sprijin.

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp redus de lucru Stanciut Stanciut Angajati unei asociati de locatari care sunt angajati acum cu norma intreaga (administrator,casier ,femeie de serviciu) se poate reduce norma de lucru de la 8 ... (vezi toată discuția)
4 ore liber in fiecare zi de preaviz mugurelu mugurelu Mi-am inaintat demisia B-) Am vorbit cu managerul despre acele prevederi care permiteau fiecarui angajat care-si da demisia ca in perioada de preaviz sa ... (vezi toată discuția)
Program redus in preaviz laura-jurist laura-jurist buna ziua pe perioada de preaviz , in caz de concediere pt reducerea postului, angajatorul este obligat sa accepte ca angajatul sa lucreze doar 4 ore/zi in ... (vezi toată discuția)