IN BAZA UNUI REFERAT INTOCMIT DE CONDUCEREA UNITATII , PENTRU FUNCTIA DE ECONOMIST S-A STABILIT MODIFICAREA DURATEI MUNCII CU 1.07.2008 DE LA NORMA INTREAGA LA O FRACTIUNE DE NORMA94 ORE/ZI). ANGAJATORUL A INFORMAT IN TERMEN SALARIATUL SOLICITAND CA ACESTA SA SE PREZINTE IN VEDEREA SEMNARII ACTULUI ADITIONAL. SALARIATUL NU S-A PREZENTAT. CE POATE FACE ANGAJATORUL INCEPAND CU 1.07.2008?
Daca e asa cum ziceti dvs. (desi eu personal ma indoiesc ca abia acum ati informatizat lucrarile - imi cer scuze pentru indoiala mea!) ii faceti o scrisoare acasa, cu confirmare de primire, la care adaugati hotararea AGA de reducere a timpului de munca, cu motivarile de rigoare, si ii comunicati ca de la data de... timpul de munca este de 4 ore pe zi.
Ma gandesc ca totusi ii puteati da, prin fisa postului pentru 4 ore pe zi, si alte sarcini care sa ii acopere 8 ore, daca este un salariat competent si nu va puteti lipsi de el.
O alta varianta ar fi sa desfiintati postul ocupat de el, sa-l concediati cu art.65(1) din Codul muncii (asa se poate inscrie la somaj).
Fiindca nu este concediere colectiva, postul nu se "blocheaza" si peste cateva zile angajati pe altcineva care accepta sa lucreze 4 ore pe zi.
Sau poate sa aleaga sa plece de bunavoie din firma si cred ca nu va opuneti.
Sper ca aveti de unde alege!
Succes!