avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Intrebare .. tragerea la raspundere a magistratiilor..
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Intrebare .. tragerea la raspundere a magistratiilor..

Se poate face o petitie online pt. a atrage atentia in a se pune in vigoare o lege care trage la raspundere judecatorii care sunt raspunzatori pentru deciziile gresite si tot felu de erori judiciare de tot rasu?

Si in functie de gravitatea decizei sa se raspunda penal sau material.

De ce se evita asa ceva chiar dormim pe noi la infinit?
Cel mai recent răspuns: nante , utilizator 16:03, 28 Mai 2011
sa enumeram "alti factori" , si contra lor tot legea contenciosului administrativ?
Păi avem Parlamentul care scoate legi incoerente şi în contradicţie cu textul Convenţiei, avem organele executive care nu pun în aplicare sentinţe irevocabile.
Sunt destule condamnări ale României pentru nerespectarea dreptului de proprietate de către statul român, sau pentru că acelaşi stat român nu a reuşit să creeze condiţii în închisori in aşa fel încât să nu fie încălcate drepturile omului.

Responsabilitatea trebuie asumată de toţi cei implicaţi.

[ link extern ] /

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
blue ray, utilizator
citez pe altcineva dintrun alt topic....

Nu sunt si nici nu am sa fiu adeptul sa ne facem dreptate singuri; Deaceea avem legi, legiuitori, magistrati , prin aceste instrumente trebuie sa ne solicitam drepturile cand cineva incearca sa ni-le incalce. Privind "MENTALITATEA" magistratilor este greu de definit, Si dece? Pentru ca majoritatea sunt incompetenti profesional. Cand zic acest lucru il argumentez din prisma "reciclarii', societatea evolueaza intr-un ritm foarte rapid cu toate sferele ei de activitate. Deci;; si in justitie trebuie sa adopti din mers noutatile legislative, Cadrele Procesuale Civile sau Penale, raportate la legislatia internationala. Cu tot riscul sa ma respect, cei ce au judecat speta mea de la Focsani la fond si in recurs, sunt magistrati de varsta a doua spre a treia, si, mentalitatea este "perimata". Pur si simplu se uitau la mine cand le pledam si le puneam unele dispozitii legale din dreptul international si mai cu seama din jurisprudentele CEDO. Am constatat parca aveam in fata niste ingrijitori de vite, si nu magistrati. La fond magistratul chiar a pus capul pe birou si la insistentele mele a ridicat capul (...D'le presedinte dormiti??.. la care mi-a replicat .. hai d'le ca mai sunt si altii care au cauze...etc.)...
Problema este clara;;; In Justitia trebuie sa se produca o adevarata reforma, ca sa mearga si la noi treburile bine. Cu ideile invechite nu mai merge..
Pareri sunt fffoarte multe, dar cele care trebuie sa le spuna sunt cei conduc aceasta seraca tara..Cu bine rodica,,,

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

si o veste si mai proasta

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
ContSters83715, utilizator
Atata timp cat legile sunt concepute doar ca sa ne aflam in treaba, fiecare face ce vrea, fie el avocat sau judecator. Cele mai multe legi nu prevad masuri de coercitie pentru cel ce greseste. De aceea insist pe Legea 554, care desi nu este destul de clara, poate fi perfectata. Eu am trecut prin doua situatii: una cu o incheiere de sedinta conceputa cu greseli de neatentie, pe care am trebuit sa o contest cu explicatii - ce s-a gresit si unde s-a gresit (n-am primit nici macar scuze pentru asta !) si alta in care judecatoarea "a uitat" ca in prima sedinta a admis ceva iar la finalul procesului, in hotararea pronuntata, n-a mai tinut cont de ce a admis in prima sedinta si nici de totalitatea cheltuielilor in discutie si a provocat o paguba Asociatiei de Proprietari (care era reclamanta).
Cine lucreaza in domeniu sau are de a face cu instantele romanesti cred ca stie bine cat de plictisiti sunt magistrati cand isi tine cate un avocat pledoaria sau cand unei parti ii se da dreptul la cuvant.. nu toti magistratii dar destul de multi... si mai ales avocatii am vazut ca stiu destul de multe despre anumiti magistrati si cum isi fac ei treaba..dar nimeni nu poate sau nu vor sa faca nimic..pt ca stim f bine cum merge treaba.

Pot sa va spun un caz concret destul de grav intr-o tara europeana dar nu il spun deoarece sunt enorm de multe alte cazuri de care stie lumea si tot nu sa facut nimic..si nici nu o sa se faca.. suntem niste oameni resemnati si adevaru e ca pe multi nu-i intereseaza.. eu doar atat mai spun ca e evident cum se face justitie pentru unii si cum sunt eliberati altii.


Ori suntem toti corecti ori nu mai suntem cred ca nici unui om corect nu-i place sa fie luat de prost .. nu mai suntem chiar atat de incuiati...



Alte discuții în legătură

Raspunderea magistratilor...personal,in cazul condamnarii romaniei de cedo... gigelas gigelas [b]Cred ca ar fi util sa deschidem un topic,cu privire la raspunderea magistratilor,in cazul condamnarii Romaniei la CEDO[/b]. Astfel,parerea mea,ar trebui ... (vezi toată discuția)
Judecatori impartiali sau simpli agenti ai statului? Roland Mindrila Roland Mindrila Cum sa dea judecatorul o hotarare impotriva Statului care il plateste? La randul sau, justitiabilului nu mai poate avea incredere in actul de justitie, in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva magistratilor justdeals justdeals Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL?? (vezi toată discuția)