avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Fotografiile online gen \"stock photos\"
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Fotografiile online gen "stock photos"

Buna ziua. Am si eu o problema. Intentionez sa realizez o publicatie, care in continut va avea multe fotografii ( in general cu animale ). Pe orice site pe internet gasesc doar poze protejate de legea drepturilor de autor. Ca sa le pot include in viitoarea mea publicatie trebuie sa platesc pentru aceste poze diverse sume, diverselor site-uri de profil ( gen www.istockphoto.com ). Intrebarea mea este urmatoarea: cum pot demonstra peste 3 ani de exemplu ca eu am platit pentru imaginile pe care le cumpar astazi de ex. ? Tranzactiile se fac online si nu raman cu nici o hartie la mana. De unde stiu ca peste nu stiu cat timp cineva nu va veni si va spune ca ma da in judecata pentru ca acea poza este a sa. Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: CristianRH , utilizator 01:47, 2 Iunie 2011
Aici este vorba de un drept de proprietate intelectuala.
Proprietarul de drept care posteaza acele poze pe un site daca semneaza sau este de acord cu termenii si conditiile siteului respectiv in care se specifica clar faptul ca ei au dreptul de a folosi acele poze si in alte scopuri, inclusiv comerciale, atunci trebuie sa semnati un contract cu cel care detine pozele pe site si care are acordul titularului care le-a postat.
Titularul daca de ex. este in America cum pot semna un contract cu el ? Pe site-ul respectiv pot achizitiona in schimbul a diverse sume de bani licenta pentru publicarea pozei respective.
E de la sine inteles ca daca ai cont pe siteul respectiv, poti folosi imaginile cumparate de la ei, dar atentie, in limitele impuse. Nu toate siteurile sunt la fel, dar unele au la fiecare imagine o descriere cu conditiile de utilizare. Alte siteuri au aceleasi conditii de utilizare pentru toate imaginile. Le gasesti la 'terms and conditions'.
Nu ai nevoie de alt contract pentru a demonstra ca ai acea poza, insa trebuie sa pastrezi emailul de inregistrare pe site sau cel de confirmare a platii, si poza originala descarcata de pe site. Acestea sunt suficiente pentru a demonstra ca e cumparata de acolo.
Oricum, sitatia e ipotetica, in realitate nimeni nu te va intreba de ele.
Va multumesc mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitati website psyalot psyalot Buna ziua Suntem pe cale sa deschidem un site pentru public in limba engleza si ma intereseaza urmatoarele: 1. Privacy/Terms and Conditions/Terms of ... (vezi toată discuția)
Poza copywright cipilixx cipilixx Buna ziua, M-am intalnit recent cu o problema si as avea nevoie de un sfat. Este vorba despre o publicatie locala (revista - continut general). Am primit o ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata din afara cu probleme Marc2020 Marc2020 Buna ziua, Am cumparat recent o masina de pe siteul de licitatii carsontheweb.com (cu sediul in Belgia) si dupa ce a ajuns am tot verificat-o si se vad ... (vezi toată discuția)