avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de executie de lucrari
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de executie de lucrari

societatea noastra a incheiat un contract de executii cu o institutie publica conform OG 34/2006. s-a constatat pe parcursul executarii lucarilor ca in proiect nu au fost incluse planseele. s-a facut o nota de lucrari suplimentare aviyate de dirigintele de santier si proiectant. intrucat in contractul initial s-a mentionat ca pretul contractului nu se modifica. institutia respectiva este de parerea ca se aplica in aceasta cauza negocierea fara anunt, respectiv art. 122 lit i din OG 34/2006 respectiv " i) atunci cand este necesara achizitionarea unor lucrari sau servicii suplimentare/aditionale, care nu au fost incluse in contractul initial, dar care datorita unor circumstante neprevazute au devenit necesare pentru indeplinirea contractului in cauza, si numai daca se respecta, in mod cumulativ, urmatoarele conditii:
- atribuirea sa fie facuta contractantului initial;
- lucrarile sau serviciile suplimentare/aditionale nu pot fi, din punct de vedere tehnic si economic, separate de contractul initial fara aparitia unor inconveniente majore pentru autoritatea contractanta sau, desi separabile de contractul initial, sunt strict necesare in vederea indeplinirii acestuia;
- valoarea cumulata a contractelor atribuite pentru lucrari si servicii suplimentare/aditionale nu depaseste 50% din valoarea contractului initial;

. de asemenea in ghid se mentioneaya ca fiind vorba de lucrari suplimentare "In ceea ce priveste lucrarile/serviciile suplimentare la contractul initial sau lucrarile/serviciile similare cu cele din contractul initial, se atribuie un nou contract prin procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare" .
intrebare:
1. institutia a procedat corect prin aplicarea procedurii?
2. contractul se incheie numai cu referire la lucrarile suplimentare, adica se incheie un contract in care se face referire la suma suplimentara; in acest caz este corect daca contractul se intituleaza contract de lucrari suplimenatre la contractul initial nr.../2007? sau se incheie un nou contract care il anuleaza pe primul si in care se mentioneaza toata suma, respectiv inclusiv suma pt lucrarile suplimentare?
Cel mai recent răspuns: ContSters45263 , utilizator 10:19, 2 Iulie 2008
1. Da, s-a procedat corect
2. Se incheie un contract separat pentru lucrarile suplimentare, intitulat contract de lucrari suplimentare la contractul nr...., fara a se anula primul contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentarea valorii contractului de lucrari-ajutor laluca laluca In anul 2010 s-a incheiat un contract de lucrari pentru o cladire.Acum constructorul vine cu un act aditional de suplimentare a valorii contractului ... (vezi toată discuția)
Lucrările suplimentare depasesc cele 20% din valoarea contractului atribuit initial oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog frumos sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema: - recent am incheiat un Contract de executare lucrari la un imobil - ... (vezi toată discuția)
Act aditional say say Pot face act aditional de suplimentare de cantitate, la un contract atribuit in urma unei licitatii deschise. Initial s-a licitat numai o cantitate de 500 de ... (vezi toată discuția)