avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reluare activitate dupa concediul pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reluare activitate dupa concediul pentru cresterea copilului

Buna ziua. As dori sa stiu daca un salariat care revine din concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, poate solicita reluarea activitatii pe un post care este vacant. Mentionez ca postul salariatului care revine din CCC a fost restructurat de anul trecut nemairegasindu-se pe statul de functii al unitatii, iar postul vacant provine din decesul unui salariat in cursul acestui an. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 4 Mai 2011
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Salariatul face doar cerere de reluare a activitatii, insa cel care ii propune reluarea activitatii pe acel post este angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere salariu la revenirea din concediu de crestere si ingrijire copil kay01 kay01 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce conditii angajatorul (SRL) are dreptul sa-mi reduca salariul cu aproximativ 40% la reluarea activitatii dupa concediul ... (vezi toată discuția)
ce drepturi are un salariat intors din cic si este amenintat cu restructurarea postului? abirlescu abirlescu Buna ziua, ce drepturi am ca salariat care se intoarce din CIC (concediul de crestere si ingrijire copil)? la intoarcere sunt amenintata cu restructurarea ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa imi ofere un post similar? luciasilviacostea luciasilviacostea Buna ziua. Urmeaza sa ma reintorc la servici din CCC. Am inteles ca pozitia pe care o ocupam s-a restructurat. As vrea sa stiu: Conform legii , nu au voie sa ... (vezi toată discuția)