Am divortat in urma cu 20 ani. Atunci am renuntat la partajul bunurilor de frica sa nu raman in strada cu cei trei copii sau sa-mi ceara sulta. Sotul si-a abandonat familia, s-a recasatorit si nu l-am mai vazut de vreo 15 ani timp in care nu s-a interesat de copii si nici nu mi-a platit pensie alimentara.
Acum sunt in proces de partaj pentru apartamentul in care continui sa locuiesc cu copii, acum majori.La primul termen nu s-a prezentat si banuiesc ca nici nu o va face.
Va rog sa-mi spuneti, ce se va intampla daca nu se prezinta deloc la proces si ce sanse am sa-mi atribuie mie in totalitalitate apartamentul, avand o contributie de 90% in dobandirea si conservarea lui. Multumesc!
Exista sanse mari, ca apartamentul din cauza sa va fie atribuit, argumente pro fiind faptul ca sunteti in posesia acestuia, si la achizitionare aveti afirmativ o mai mare contributie. Intrebarea este care va fi cuantumul sultei ce urmeaza sa platiti fostului D-vs sot. Daca reusiti sa dovaditi in fata instantei faptul ca ati contribuit cu un procent de 90% la cumpararea apartamentului (nu si conservarea lui) atunci suma platibila va fi redusa si nu prea impovoratoare. Succes la proces
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort 2 copii
Utilizator1452
Am nevoie de sfatul dumneavoastra, o cunostinta a intentat divort, are 2 copii unul de 12 ani si unul de 17. Motivul pentru care a ajuns in situatia aceasta ... (vezi toată discuția)
Partajul dupa divort
kta87
Dupa un divort, unde exista si un copil minor partajul cum se face?? Parintele care va ramane cu copilul va primi un procent mai mare la impartirea ... (vezi toată discuția)