Buna ziua, dupa cum zice titlul, m-am trezit ca aceasta firma,[editat de admin], ca ma someaza sa platesc 2 facturi neachitate dupa ce eu am reziliat telefonic un contract cu firma tv [editat de admin] (acum falimentara). Cu dobanda, suma se dubleaza, este vorba de 152 RON.
Contractul era relansat, adica ei m-au sunat dupa ce a expirat contractul de 2 ani facut initial cu ei si mi-au propus un contract mai avantajos cu care eu am fost de acord. Dupa nici o luna ei nu au mai putut furniza cateva posturi, timp de vreo 2 luni de zile pentru care isi cereau scuze tot timpul. Am sunat la ei si am reziliat contractul verbal. Am predat echipamentul, ei l-au acceptat. Nu au solicitat nici o taxa de reziliere, fapt ce arata ca s-a reziliat din vina lor. Eu nu am cerut despagubiri pentru ca ei nu si-au onorat contractul, insa ei mi-au vandut o datorie de 2 luni de zile (2 facturi) fara a ma anunta firmei [editat de admin]. M-au lasat pana suma s-a dublat si acum vor bani dublu de la mine. Ce ma sfatuiti sa fac? As da banii sa scap de ei, dar stiu ca nu e deloc corect. Nu mi-au trimis niciodata o factura prin posta ci numai pe mail (gmail). Eu plateam fara intarziere "factura cu nr xxxxxx". Acum eu trebuie sa bag niste bani in contul lor fara sa mai pot dovedi ca platesc contravaloare "facura nr xxxxxxxx". Nu stiu daca merita sa-i dau in judecata sau daca merita sa ma dea ei. As da dublul acestor bani unor familii de saraci fara sa clipesc. Va rog frumos, vreau si eu un raspuns, un sfat. Cu respect,
PS - Rog un moderator sa stearga numele firmelor din titlu. Imi cer scuze, m-am grabit si nu am citit atent regulamentul.
pai daca va plateati facturile astea de unde mai sunt. daca aveti un doc de cand ati predat echipamentul spunetile.. poate au facturat si dupa ce ati solicitat rezilierea (care nu cred ca se face telefonic)
Data scadentei era undeva la 10 august 2010. In contract scrie ca ei mai emit 2 luni dupa cererea de reziliere, dar in momentul in care eu am cerut rezilierea contractului si am predat echipamentul firma lor nu a mai trimis nici o factura nici prin mail si nici prin posta (oricum prin posta nu au trimis niciodata factura- ma rugam uneori eu de ei sa-mi trimita factura ca ei uitau, probabil)
Le-am dat banii pentru ca sunt un bun platnic dar ma oftic enorm ptr ca nu-i meritau. S-au bucurat ca niste catei cand le dai o coaja de paine. Mail cu multumiri... etc, desi eu le-am scris un mail sec : "Vam dat bani."
Pacat ca in Ro astfel de firme (ma refer la ambele) li se permit sa incheie contracte nesimtite. Aceasta firma, B____tv, are o gramada de reclamatii la OPC, cele mai multe pe aceeasi tema ca si mine. Ii consider niste capuse nesimtite. Chiar nu am cuvinte. Pur si simplu imi vine sa vand tot si sa emigrez intr-o tara civilizata.