avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Recuzare expert judiciar auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Recuzare expert judiciar auto

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, tatal meu avocat fiind, a avut un litigiu cu un anumit expert (el si o companie ii facuse o plangere penala expertului), acum dupa un anumit timp, am avut un accident rutier iar expertul organelor de politie e chiar acest expert. Credeti ca este motiv de recuzare? Va multumesc.

P.S. Deja s-a efectuat expertiza.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:21, 4 Mai 2011
puteti sa invocati acest motiv ca temei al cererii de recuzare. ma indoiesc insa ca se va admite cererea.
Conform art 54 c.pr.pen prevederile art 48,50, 51,52 si 53 c.pr. pen cu privire la incompatibilitatile si recuzarea procurorilor si judecatorilor se aplica si pentru experti.
In aceasta cauza ,dupa opinia mea,nu putea fi vorba despre nicio incompatibilitate in sensul solicitat de lege .
De fapt , cred ca tatal dvs , despre care afirmati ca este avocat a procedat corect.
Expertiza fiind deja efectuata , exista posibilitatea ca persoanele care nu au fost multumite de contiinutul acesteia sa formuleze obiectiuni , sa solicite efectuarea unei noi expertize de catre alt/i expert/i
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva fara raspunsul expertului la obiectiuni? elisa constantin elisa constantin Intr-un proces de partaj dupa efectuarea expertizei,expertul depune o cerere de retragere pe motive medicale la care ataseaza si cererea de retragere a ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca formulez cerere de recuzare a expertului si obiectii la raport in acelasi timp? aidu aidu Avand in vedere ca expertul trebuie convocat pentru a se judeca cererea de recuzare a expertului, iar sedinta urmatoare e saptamana viitoare daca nu e timp ... (vezi toată discuția)
Expertul care efectueaza o expertiza extra judiciara tehnica auto este incompatibil sa fie expert parte in expertiza judiciara dupa aceea? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Expertul care efectueaza o expertiza extrajudiciara tehnica auto este incompatibil daca partea vrea sa il aleaga si expert parte in cadrul expertizei judiciare ... (vezi toată discuția)