avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Nelamurire: adeverinta provizorie in original sau ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Nelamurire: adeverinta provizorie in original sau copie legalizata ?

Am o intrebare referitoare la actele necesare pentru inscrierea la concursul de admitere la INM din acest an. La litera c) se cere diploma de licenta, in copie legalizata, sau adeverinta provizorie.
Dupa cum este redactat textul se pare ca doar la diploma de licenta se poate face copie legalizata, care ulterior se anexeaza la cererea de inscriere, iar licentiatii care nu au diploma de licenta (nu li s-a eliberat inca), vor trebui sa depuna adeverinta provizorie in original. Anul trecut stiu ca licentiatii care au depus cererea, au legalizat adeverinta provizorie si totul a fost in regula. Doresc sa stiu daca este doar "o scapare" sau este anume specificat, tinand cont si de urmatoarele consecinte: daca depun originalul, nu mai pot: sa ma inscriu la master, sa dau examen la barou, etc., deoarece adeverinta provizorie se elibereaza intr-un singur exemplar, iar acesta nu poate fi recuperat, de la dosarul depus la INM.
Multe multumiri ! Din pacate nu se poate returna dosarul, deoarece nu este specificat nicaieri acest lucru. Daca specificau, era de inteles de ce anume cer adeverinta in original dar pentru echivalenta conditiilor trebuiau sa ceara si diploma de licenta in original. Inca o data multe multumiri pentru raspunsul prompt si la obiect. Sa speram ca nu este decat o banala formulare nefericita, deoarece nu se poate depune ulterior adeverinta in original (din ce stiu eu), deoarece contestatiile sunt doar formale, analiza lor se face pe criteriul :respins, respins, respins. Puteti constata urmarind rezultatele contestatiilor din anii precedenti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte inscriere inm kalula kalula Buna ziua, Am o nelamurire in legatura cu acele copii certificate pentru conformitate de candidat. In ce constau? Mai bine zis , ce trebuie scris ? si unde ... (vezi toată discuția)
Ce este copia certificata pentru conformitate? Florentina_A Florentina_A Pentru inscrierea la concursul de admitere in INM se cer urmatoarele: -certificatul de nastere, in copie certificata pentru conformitate; -actul de ... (vezi toată discuția)
Eliberare diploma absolvire noi_mar noi_mar Am absolvit un master la Universitatea din Pitesti. Pana la eliberarea diplomei am nevoie de o adeverinta de absolvire. Eliberarea adeverintei imi este ... (vezi toată discuția)