avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulament de ordine interioara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulament de ordine interioara

Regulamentul de ordine interioara , poate fi incredintat angajatului in vederea lecturarii lui ,in vederea semnarii ?
Poate angajatul sa solicite o copie dupa regulament?
Angajatorul mi-a spus ca nu poate sa imi inmaneze o copie pe care sa o scot in afara unitatii la care sunt angajat(merg pe acest principiu , nu stiu ce semnez nu semnez), ce pot sa fac in acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
vanju, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 5 Mai 2011
Angajatorul este obligat sa vi-l aduca la cunostinta si sa poata dovedi ca a facut acest lucru. Nu aveti obligatia sa-l semnati desi semnatura certifica faptul ca l-ati insusit.
Poate fi distribuit tuturor salariatilor dar obligatoriu trebuie afisat la sediul unitatii astfel incat sa poata fi vazut si citit de oricine, regulamentul intern fiind aplicabil si personalului delegat/detasat.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
ContSters42179, utilizator
Problema mea este urmatoarea , angajatorul nu a dorit sa imi inmaneze o copie a regulamentului pe motiv ca rspectivul regulament nu poate fi scos din unitate.
Este corect din punct de vedere legal ?
vanju a scris:

Problema mea este urmatoarea , angajatorul nu a dorit sa imi inmaneze o copie a regulamentului pe motiv ca rspectivul regulament nu poate fi scos din unitate.
Este corect din punct de vedere legal ?

da este corect are obligatia sa l afiseze doar salariatilor nu si altor persoane straine.
Si cum altfel pot eu ca angajat sa citesc respectivul regulament cand nu am la dispozitie nici timpul si nici materialul din moment ce ma aflu in teren(sunt angajat ca agemt vanzari), deci cum as putea semna un regulament al carui continut imi este strain ?
De aceea am solicitat o copie pt a putea lectura la domiciliu continutul acestuia.
Nu exista niciun text de lege care sa va interzisa sa cititi Regulamentul Intern acasa ... puteti sa solicitati o copie de pe acest R.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern suciu_diana suciu_diana Buna seara, as dori sa va cer sfatul in urmatoarea situatie: o societate isi revizuieste regulamentul intern. Versiunea noua este destul de stufoasa, ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara ginnyy ginnyy cum pot face dovada ca un salariat a luat la cunostinta de Regulamentul intern afisat la avizier? va multumesc! (vezi toată discuția)
Regulment de ordine interioara rosu gheorghe rosu gheorghe Desi avem sindicat reprezentativ in unitate ,regulamentul de ordine interioara a fost elaborat si afisat fara a fi consultati reprezentantii ... (vezi toată discuția)