avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis de conducere - trecere de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis de conducere - trecere de pietoni

In data de 04.05.2011, ma aflam in comuna Pantelimon, DN3, pe banda 3. Am trecut de trecerea de pietoni observand 1 pieton care s-a angajat in traversare cand eu am ajuns pe trecere. Am fost oprit mai sus de un echipaj care s-a luat dupa mine. Permisul mi-a fost suspendat 30 de zile. Se mai poate ataca in vre-un fel procesul verbal? As putea invoca OUG2/2001, art 16 in cazul adresei daca aceasta a fost completata "DN3, Complex Lebada" si nu cu un numar (asta ar fi singura scapare la completarea procesului verbal ) ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:41, 4 Mai 2011
Acela nu e un motiv de nulitate a procesului verbal. Din pacate nu exista scapare . Contestatia suspenda executarea ,insa nu faci decat sa prelungesti perioada de suspendarea permisului .
din ce relatati cel mai bine ar fi sa nu contestati procesul verbal. nu aveti un motiv temeinic pt a avea sanse in instanta de judecata.
Pt 30 de zile de suspendare nu mai este cazul sa mai faceti recurs pt ca sansele sunt oricum mici sa castigati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat neacordare prioritate pietoni puyubzn puyubzn Buna ziua. Acum un an am fost oprit de catre politie, dupa o trecerea de pietoni si mi s-a adus la cunostinta faptul ca, in urma neacordarii de prioritate ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal necordare prioritate pieton florynd florynd Buna ziua, Vreau sa va expun cazul meu de suspendare a permisului de conducere in speranta ca sfatul dvs ma va ajuta sa iau o decizie vis-a-vis de ... (vezi toată discuția)