avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa CCC

Buna ziua, as dori sa stiu care sunt legile in vigoare care protejeaza mama la locul de munca. Momentan sunt in concediu de crestere copil si vreau sa ma interesez din vreme care sunt drepturile mele deoarece la locul de munca au fost facute schimbari la nivel de conducere, compania nu are probleme financiare de nici un fel dar imi este teama ca noul presedinte va dori sa desfiinteze postul pe care il ocup. As vrea sa stiu daca mai este valabila perioada de 6 luni dupa intoarcerea din CCC inn care compania are obligatia sa nu desfaca contractul de munca. Mi-ar fi de folos daca as putea sa intru in legatura cu un specialist pe Dreptul Muncii, pentru mai multe lamuriri si detalii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 5 Mai 2011
1. Acea prevedere era inclusa in CCMN pe anii 2007/2010 si se referea numai la interzicerea concedierii pentru necorespundere profesioanala timp de 6 luni de la data revenirii din CCC.

2. In prezent, nu mai exista contract colectiv de munca la nivel national .

3. Dupa revenirea din CCC, angajatorul poate decide concedierea salariatei/ salariatului dar numai cu respectarea dispozitiilor legale in materie.

4. Conform art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002, la incetarea concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane carmin carmin buna ziua, sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil avril_dor avril_dor Buna ziua! Pe 10.09.2011 copilul meu implineste 2 ani, data pana la care eu sunt in CCC. La ce data ar trebui sa incep serviciul daca 10.09 cade intr-o ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate adalfodanio adalfodanio As dori sa stiu si eu un raspuns concret de la cineva ce cunoaste o lege sau o.u.g legata de intoarcerea la munca dupa o absenta de 2 ani de concediu pentru ... (vezi toată discuția)