avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara,
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara,

Lucrez la o firma de 6 luni cu contract determinat ,am fost concediat fara a fi anuntat ,vreau sa stiu dak sunt valabile cele 15 zile lucratoare dupa ce am fost demisionat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 5 Mai 2011
Demisia este actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz. In acest caz, dvs trebuia sa inaintati o cerere anagajtorului prin care il anuntati ca demisionati.

Concedierea este actul unilateral de vointa al angajatorului care decide incetarea c.i.m.... aceasta poate fi facuta numai in conditiile prevazute de lege. Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia emilia31 emilia31 Buna ziua, Cazul meu este asa: intentionez sa demisionez si in contractul meu de munca sunt specificate 15 zile calendaristice pentru preaviz. Dupa ce merg cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca plus demisie ! TrayanV TrayanV Buna ziua ! Sunt angajatul unei firme din Romania. Firma respectiva mi-a facut contractul de munca pe perioada determinata (3 luni). Astazi am fost la firma ... (vezi toată discuția)
Demisie angajat consela consela Buna ziua, As dori dace se poate o informatie.Un salariat angajat prin contract individual de munca perioada determinata 21 luni poate demisiona in aceasta ... (vezi toată discuția)