avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical,concediu de odihna si demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical,concediu de odihna si demisie

Buna ziua,
Sunt angajata la actualul loc de munca de 1 an si 4 luni.De anul trecut mai am dreptul la 10 zile din concediul de odihna plus cele de anul acesta.Am stabilit sa imi iau concediu de odihna din 14.07.2008, oricum dupa ce ma intorc din concediul de odihna vreau sa-mi dau demisia deoarce o sa ma mut in alt oras.Aseara mi-a aparut o problema de sanatate si de dimineata am sunat la clinica cu care firma noastra are contract sa ma programeze urgent la consult.Am obtinut programarea pentru ora 15:00 si cand am comunicat asta directorului direct nu a fost de acord, a spus ca inainte sa ma programez trebuia intrebat si sa ii spun mai demult, desi eu ii povestisem ca problema aparuse in aceea noapte si nu pot amana.Nu este de acord sa ma lase sa merg la doctor.Eu azi oricum o sa merg la doctor.As dori sa imi spuneti daca procedeaza corect, ce trebuie sa fac si daca are voie sa ma concedieze inainte de concediul de odihna?Eu o sa incerc sa-mi iau si concediu medical de la doctor.
Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:22, 2 Iulie 2008
Concedierea poate fi facuta numai pentru motivele prevazute de lege. Lipsa justificata de la locul de munca (de ex, in cazul urgentelor medicale, dovedite cu adeverinta de la medic) nu poate fi temei pentru concediere.

Nu aveti nevoie de acord de la sef ca sa mergeti la doctor. Daca era o consultatie la cererea dvs, poate ca mai mergea, insa in niciun caz ceea ce va deranja medical vorbind nu i-a cerut acordul sefului dvs!
Multumesc mult de ajutor.Deja am vorbit si cu directorul de grup care mi-a spus ca trebuie sa merg la doctor si nu este nici o problema.Felicitari pentru acest forum.Va doresc o zi buna in continuare.:D
Colega Andreea zice bine: ca sa ma imbolnavesc si sa consult un medic trebuie sa cer pemisiunea sefului?! Mergeti la medic sa va faceti bine ca asta este mai important.
Concediul de odihna pe anul 2008 il puteti lua proportional cu timpul cat veti lucra. Daca nu veti lua concediul de odihna cuvenit, la lichidare angajatorul este obligat sa-l compenseze in bani. Sanatate si succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz si concediul de odihna simultan! darkone darkone Revin cu o problema.Eu am avut stabilit sa imi iau cancediul de odihna pe 14.07.2008, insa au inceput sa apara probleme la serviciu din cauza unei probleme de ... (vezi toată discuția)
“trebuie sa imi fac de urgenta interventii stomatologice pentru ... alex1234alex alex1234alex “Trebuie sa imi fac de urgenta interventii stomatologice pentru ca risc sa mi se strice dintii in trimestrul 1 de sarcina si pentru asta trebuie sa merg in ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna si celui medical ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua. Am o problema cu angajatorul care nu mi-a platit concediul. Pana la data de 3 mai efectuasem 5 zile din cele 21 sau 22 cate sunt alocate unui an. ... (vezi toată discuția)