avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz si concediul de odihna simultan!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz si concediul de odihna simultan!

Revin cu o problema.Eu am avut stabilit sa imi iau cancediul de odihna pe 14.07.2008, insa au inceput sa apara probleme la serviciu din cauza unei probleme de sanatate a mea la care am fost obligata sa merg la doctor, ieri lipsind de la serviciu cateva ore iar directoarea agentiei nu a fost de acord.Daca o sa imi dau maine demisia eu am in ctr stipulat cele 15 zile calendaristice de preaviz imi pot face si cererea de concediu odihna odata cu asta sa nu mai fiu nevoita sa merg la serciciu, mai ales ca o sa am nunta pe 19 iulie si am nevoie de cateva zile libere inainte sa ma pot ocupa de ce a mai ramas.Precizez ca eu lucrez intr-o banca, mai exact intr-o agentie si in total suntem 4 persoane iar una deja este plecata in concediu de odihna.Mie doar directorul imi poate tine locul la credite.Este posibila varianta asta si daca da ce pot face daca nu sunt de acord cu cererea de concediu?Va multumesc inca o data anticipat si felicitari pentru forum!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:09, 3 Iulie 2008
Dvs. aveti mai multe intrebari. Sa incercam sa le raspundem pe rand:
Nu dvs. personal stabiliti cand plecati in concediu de odihna ci plecati in baza unei programari si/sau cu acordul angajatorului.
Daca aveti certificat medical, directoarea nu are cum sa nu fie de acord; medicul stie daca sunteti sau bolnava.
In cele 15 zile de preaviz pentru demisie contractul individual de munca isi produce efectele deci trebuie sa veniti la serviciu, dar putei sa luati si concediul de odihna in acest timp, cu acordul angajatorului, pentru ca in cest timp trebuie sa va predati postul. Daca nu va acorda concediu de odihna, este obligat, prin lege, sa il compenseze in bani la data lichidarii.
In regulamentul intern al bancii trebuie sa aveti specificat si numarul de zile platite care se acorda pentru evenimente de familie si pe care trebuie sa vi le dea (ma refer la nunta).
Va doresc succes si... casa de piatra!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez ???????? joemarius joemarius Am un sef care imi da un salariu in mana mai mare1000 lei si am salariu minim pe cartea de munca.Problema e ca nu imi acorda concediu . Nici medical , nici de ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie eoliviana eoliviana buna ziua. tocmai mi-am depus demisia la firma in care lucrez si ideea este ca eu nu mi-am luat nicio zi de concediu si acum as vrea sa stiu dc aceste zile ... (vezi toată discuția)
Demisie - termenul de preaviz iulia.berbece@yahoo.ro iulia.berbece@yahoo.ro Buna seara, Sunt functionar public de executie în cadrul unei Primãrii si pentru cã sãnãtatea nu-mi mai permite sã muncesc ... (vezi toată discuția)