avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere apartament - proprietar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere apartament - proprietar decedat

Buna ziua,

Am urmatoarea problema. Am un apartament care a apartinut bunicii si care a decedat. Vreau sa inchiriez apartamentul dar chiriasul are nevoie de contract inregistrat la financiar pentru punct de lucru al societatii.

Apartamentul a ramas pe numele bunicii si nu am facut nici un demers in privinta asta.

Ce pot sa fac? Exista vreo solutie pentru al inchiria si de a inregistra contractul la financiar in conditiile de fata? Mentionez ca este destul de urgenta treaba. Eventual in cazul in care nu am nici o solutie imi puteti spune ce implica schimbarea actelor de proprietate (timp si bani)?

Multumesc,
Adi
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 18:44, 2 Iulie 2008
Intrucat acel contract de inchiriere va fi inregistrat la Administratia Financiara si acolo se va verifica cine e proprietarul acelui bun inchiriat, va trebui sa dezbateti mai intai mostenirea.
Costurile difera de la notar la notar, astfel incat va trebui sa 'testati" piata pe acest segment.
Va va costa onorariul notarului, schita cadastrala ( daca nu e facuta deja), impozit pe mostenire 1% din valoarea mostenirii, daca au trecut mai mult de 2 ani de la moartea bunicii.
Multumesc pentru promptitudine. O estimare cumva cam cat ar dura toata procedura?

Multumesc.
Buna ziua!
Singura solutie in cazul dvs. este sa deschideti succesiunea de pe urma bunicii.
Ulterior, cel care va fi recunoscut ca mostenitor, va putea inchiria si viza contractul de inchiriere la administratia financiara.
Ca timp, in jur de 7-10 zile, depinde de notar.
Ca bani, va spune notarul pe care il veti alege. Onorariile variaza.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Trebuie sa mergeti la notarul aflat in raza ultimului domiciliu al bunicii dvs. Nu puteti merge la orice notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot inchiria apartamentul tatalui meu decedat fara dezbaterea succesiunii??? valy26 valy26 Buna ziua! Imi puteti spune va rog daca pot inchiria apartamentul tatalui mru decedat fara dezbaterea succesiunii?Mostenitori suntem eu si sora mea,am acceptat ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere scotty scotty buna, am si eu o problema . vreau sa inchiriez un apartament insa la proprietari este trecuta bunicamea(decedata). Mama lui tata . Cum tata este singurul ... (vezi toată discuția)
Procedura inchiriere apartament Alexandru30002 Alexandru30002 Buna ziua. Vreau sa inchiriez un apartament. Din punctul meu de vedere este cam stufoasa toata treaba de aceea apelez la persoane avizate. Apartamentul ... (vezi toată discuția)