avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot inchiria apartamentul tatalui meu decedat fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot inchiria apartamentul tatalui meu decedat fara dezbaterea succesiunii???

Buna ziua! Imi puteti spune va rog daca pot inchiria apartamentul tatalui mru decedat fara dezbaterea succesiunii?Mostenitori suntem eu si sora mea,am acceptat mostenirea la notar dar nu am dezbatut sucesiunea.Amandoi suntem de acord in privinta inchirierii.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:37, 21 Noiembrie 2017
De închiriat puteți închiria fiind moștenitori dar la administrația financiară e posibil sa aveti probleme cu înregistrarea contractului.
Imi puteti spune ce ar fi indicat sa fac pentru a reduce aceasta posibilitate?
Să dezbateți succesiunea cât mai curând.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa dezbateti succesiunea si in baza certificatului de mostenitor puteti incheia si inregistra contr.de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament - proprietar decedat vertigo vertigo Buna ziua, Am urmatoarea problema. Am un apartament care a apartinut bunicii si care a decedat. Vreau sa inchiriez apartamentul dar chiriasul are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie pe baza de testament dorinantik dorinantik Cum pot intra in posesie pe baza de testament ? Unchiul decedat mi-a facut un testament la notar,nu are copii dar are nepoti si o sora in viata.Pot merge sa ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri dezbatere mostenire ramona_anca ramona_anca Buna ziua, Imi exprim anumite nelamuriri intrucat sunt interesata de introducerea unei cereri de dezbatere a mostenirii de pe urma mamei mele. Problema ... (vezi toată discuția)