avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot sa mai muncesc cu carte de munca fiind pensionar?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot sa mai muncesc cu carte de munca fiind pensionar?

Buna ziua,sunt pensionar militar cu pensie pentru limita de varsta.Care sunt conditiile in care pot sa mai prestez munca la patron?trebuie sa renunt la pensie?sau mai am dreptul la munca cu carte de munca?stiu ca nu pot presta munca la stat adica bugetari.Si am aflat dintr-o sursa neoficiala ca nu trebuie sa depasesc 88000 ron/an ca venit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:20, 23 Februarie 2015
in sectorul privat nu aveti restrictii in acest sens.
Pentru sectorul privat nu exista limita referitoare la cumulul pensiei cu salariul , in sectorul bugetar puteti cumula pensia cu salariul numai daca pensia neta nu deăpaseste salariul mediu brut pe economie care pentru 2011 , este de 2022 lei.
Si acum cu legea 134/0ct 2014 pot cumula pensia cu salariu
Puteti cumul pensia cu salariul in sectorul bugetar , indiferent de cuantumul pensiei incasate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar cu drept de munca tantzi_t tantzi_t pe decizia de pensie scrie astfel: - pensie asigurari sociale ; - varsta 54 + 1 luna ; - varsta standard de pensionare 60 ani; - reducerea varstei standard ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie - salariu Zetu Elena Zetu Elena Am varsta standard de pensionare la 11 iunie 2011.Imi depun dosarul de pensie incepand cu data de 1 iulie 2011.Pot beneficia de plata concediului de odihna?In ... (vezi toată discuția)
Pensionar militar, ma pot angaja? liviudorel liviudorel Sunt pensionar militar;mai pot fi angajat cu carte de munca ?pensie 3200 ron.am 49 de ani apt din pct de vedere medical. (vezi toată discuția)