avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... \"Nu suport stagiarii\"
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

"Nu suport stagiarii"

Aceasta este declaratia unei d-ne avocat foarte veche in profesie.
Cand crezi ca le-ai vazut sau auzit pe toate..viata iti demonstreaza contrariul
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 15:29, 5 Iunie 2011
Am vazut spre exemplu metoda "din usa in usa", adica batut la usa, sunt absolvent al facultatii....stiu asta si asta...,fac asta si asta..... as dori sa fiu stagiarul d-voastra. Pus cateva intrebari din drept, pus cateva intrebari din viata si Ok sa-i dam drumul la lucru. A invatat mancand cartea, acum are cabinetul propriu si chiar este un bun avocat.
Mai fusese intre timp pe la mai multe cabinete si au refuzat-o:(
Si un sfat pentru studenti, tot cu " din usa in usa", sunt student la Drept, doresc sa fac practica, nu am nici o pretentie materiala, si asa anul III si asa anul IV, a fost aproape tot timpul pe la cabinet si "s-a trezit" in final ca a fost rugat pe bani de data asta sa ramana la acel cabinet!
Bunul renume in aceasta profesie nu se castiga numai cu cunostiinte teoretice si practice se castiga si cu seriozitate, cu responsabilitate pentru munca pe care o faci, cu respect pentru cei din jur, pentru cei care pana la urma te platesc si iti dau banii. Imi pare rau ca nu pot da nume pentru ca acele persoane chiar pot fi modele de viata! Bafta multa!
Si va mai dau un sfat daca imi pot permite, cautati sa nu va folositi numai de "ïntrebari" atunci cand aveti nelamuriri, mergeti mai intai si cititi singur, incercati sa intelegeti, sa va documentati, si numai daca aceasta metoda nu a dat roade cereti sfatul. Daca va obisnuiti de la inceput pentru orice sa " sunati un prieten" pe langa faptul ca ati putea obtine din rautate sau chiar din nestiinta un raspuns eronat, nici nu veti avansa niciodata in aceasta meserie. Doar procesul de gandire dezvolta creierul:)
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
Daca nu suporta stagiarii, sa nu-si ia. Nu o obliga nimeni sa ia stagiar. De-ati stii cate raspunsuri de acest fel am primit si eu...#-o. Ceea ce conteaza este sa nu te dai batut, oricate usi ti s-ar inchide in nas. Un amic ma sfatuia sa devin mai insistent atunci cand ma lovesc de un refuz, sa intru pe fereastra dupa ce am fost scos pe usa afara. Nu era de mine o astfel de atitudine (in unele cazuri poate chiar sa functioneze). Eu am luat refuzurile ca atare, am mers mai departe si iata, acum sunt stagiar. Colaborarea decurge mult mai bine decat m-am asteptat, atmosfera este de colegialitate, aproape prieteneasca. Asta ma stimuleaza si ma face sa dau tot ce pot in fiecare zi. Mi-as dori ca toti stagiarii sa aiba bafta pe care eu am avut-o. Ar fi multe de povestit, mai ales partea cu "atentiile" pretinse stagiarilor care, desi unora nu le vine sa creada, este o treaba cat se poate de reala. Haideti sa va spun doar cateva "scoruri" care mi-au fost sugerate: 7000, 4500, 2500 si 1000 (o mie doar pentru semnatura pe contract). Sumele sunt in euro si nu e vorba de Bucuresti. Poate a fost mai bine ca n-am avut bani de dat pentru treaba asta, pana la urma a iesit mai bine decat m-am asteptat.
Noroc!
Daca pe parcursul facultatii v-ati facut remarcat prin cunostintele detinute si prin seriozitate si v-ati inteles bine cu profesorii puteti apela oricand la un profesor sa va indrume sau sa va ajute cu o recomendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate de drept...sau nu ?... ContSters57907 ContSters57907 In calitate de viitor absolvent de colegiu si viitor student, am citit marea maj. a subiectelor din acest forum ce mi-ar fi putut oferi informatii utile pt ... (vezi toată discuția)
Salariu avocat sau consiler juridic valica_21 valica_21 urmeaza sa dau licenta peste 2 saptamani si nu stiu ce o sa fac mai departe.as dori sa ma sfatuiasca cineva daca e mai bine avocat stagiar sau sa merg spre o ... (vezi toată discuția)
Terminare studii facultate privata - dezavantaj la angajare? andr2 andr2 Salutare! Am o mica dilema..de fapt, e destul de mare...:) Am 22 de ani, sunt absolvent al unei facultati de stat, urmez un masterat la ASE si sunt ... (vezi toată discuția)