Buna ziua,
In cazul in care in contract nu este mentionat termenul de reziliere, cat este acest termen? Fiind vorba despre un contract de prestari servicii.
Este de ajuns trimiterea unei notificari de reziliere sau trebuie facut si un act de reziliere semnat de partile contractante?
Multumesc ,
Hajnalka
Poate ca ar trebui sa va intereseze mai degraba motitivele de reziliere decat termenul. De fapt nu cred ca nimeni nu doreste sa incheie un contract stabilindu-si de la inceput un timp dupa care sa-l rezilieze.
Daca intr-adevar la reziliere ati facut referire si nu la alti termeni, trebuie facuta o notificare din partea celui care in mod voluntar sau fortat doreste sa inceteze contractul de prestari servicii.
Notificare si doar atat ? Este suficienta o notificare si contractul se rezilieaza ?
In cazul in care cealalta parte nu doreste rezilierea, ce trebuie sa faca ? Sa raspunda la notificare, sa zica ca nu este de acord ? Si daca nu raspunde la notificare, ce se poate intampla ? Ca doar nu se interpreteaza ca aprobare tacita...
Rezilierea este o sancţiune ce intervine ca urmare a neexecutării culpabile a unui contract cu executare succesivă. Nu există nici o lege generală care să prevadă rezilierea contractului la un anumit termen, cu excepţia termenelor considerate esentiale, şi oricum, invocarea rezilierii aparţine exclusiv părţii de bună credinţă. Ar fi şi culmea să reziliezi contractul, neexecutându-l dacă nu-ţi mai convine.
In regula, am inteles.
Dar cine da aceasta sanctiune, atunci cand, de exemplu, nu exista nici o clauza de reziliere ?
Ce anume se poate invoca si cine apreciaza neexecutarea culpabila a contractului ?
Nu este nevoie de instanta pentru rezilierea unui contract de acest fel ?
Presupun ca nu o simpla notificare pune capat unui contract...
Multumesc tuturor pt raspunsuri.
Dorim reziliera contractului din cauza situatiei financiare a firmei, pur si simplu nu ne mai permitem si ne descurcam si fara aceste servicii.
Cred ca in acest caz vom face un act reziliere(prin acordul partilor) sa speram ca va semna partenerul contractual.
Reziliere contract
Buna ziua,
Am un contract de executie a unor lucrari de zugraveala, finisaje interioare.
Executantul a intarziat la executarea lucrarilor cu aproape 4 luni ... (vezi toată discuția)