avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neprezentare la recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neprezentare la recurs

De cate ori poate sa nu se prezinte la proces, partea care a formulat recursul.
Instanta de cate ori poate amana termenul in aceasta situatie. Partea cealalta din proces poate cere instantei sa se judece in lipsa recurentului?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:29, 5 Mai 2011
Daca recurentul a fost legal citat, procesul se poate desfasura si in lipsa lui.
Instanta poate acorda un singur termen pentru lipsa de aparare, potrivit art. 156 Cod procedura civila.
Recurentul are avocat, dar nu s-a prezentat la primul termen. Doreste sa amane judecata, neavand sanse de castig, pentru ca e vorba de a plati niste daune.
In situatia asta pot cere instantei sa judece daca nu se prezinta nici de data asta.
Multumesc mult!
instanta poate amana cauza daca e la prim termen. la termenul viitor cauza se va judeca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurentul absent la prima infatisare lorella lorella In calitate de intimat-reclamant intr-un recurs pe litigii in munca, m-am prezentat la data stabilita, la[u] prima infatisare[/u], dar nu si recurent-paratul. ... (vezi toată discuția)
Recurs - incuviintare executare silita... viorelh viorelh Societatea la care sunt administrator este...\" chemata in instanta in caliatate de intimat in proces cu o alta societate... prin BEJ...in calitate de ... (vezi toată discuția)
Recurs: întâmpinare ºi calitate procesualã AdrianNicola AdrianNicola Am fost actionat in instanta si am castigat procesul la judecatorie. Partea adversa a facut rrecurs la tribunal. As dori sa stiu urmatoarele, daca cineva ... (vezi toată discuția)