avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Iesirea din CIC si desfacerea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Iesirea din CIC si desfacerea CIM

Buna ziua,
Am terminat indemnizatia de crestere copil pe data de 18 aprilie 2011, firma la care am lucrat si-a inchis punctul de lucru din orasul unde locuiesc (Campina) si isi desfasoara activitatea la sediul principal din Bacau. Instiintarea de la ei ( ca si-au inchis punctul de lucru) am primit-o pe data de 2 mai. Avand in vedere faptul ca n-o sa-mi pot relua activitatea, din cauza distantei prea mari, ce trebuie facut pentru a-mi desface cotractul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:43, 7 Mai 2011
In primul rand, Dvs la data de incetarii cic aveati obligatia sa va prezentati la sediul firmei pentru depunere cerere incetare suspendare cim. Apoi, avand in vedere circumstantele, angajatorul va intocmea dosarul de concediere si trecere in somaj ca urmare a desfiintarii postului dvs din Campina. Nu am inteles cum ati figurat in perioada 18.04.- 02.05.2011?
Stiam ca se depune o cerere de reluare a activitatii dar problema este ca firma si-a inchis punctul de lucru de aici si si-a schimbat si adresa de la sediul principal iar la Registrul Comertului figura in activitate cu adresa de aici. Asa ca unde trebuia sa ma prezint eu daca nu-i gaseam nicaieri. Nu stiu acum cum figurez dar ei s-au trezit cam tarziu sa ma anunte unde au sediul. Daca mai aveti sfaturi pentru mine va sunt recunoscatoare pentru ca nu am gasit pe nimeni in situatia mea.
Doar sa luati legatura cu cei de la ITM Bacau - inspectorul care se ocua de aceasta societate - poate stiu unde s-au mutat sau ce s-a intamplat cu contractul dvs de munca.
Pai acum am aflat unde au sediul ca mi-au trimis ei instiintare cu noua lor adresa, dar am primit-o pe 2 mai iar pe 18 aprilie a fost ultima zi de crestere copil. Intre timp m-am interesat la somaj, la itm si cei de acolo m-au sfatuit sa cer actele pentru somaj. Oricum sistemul nostru este foarte lent, ca sa ma lamuresc cat de cat mi-au trebuit 2 zile si tot nu sunt 100% convinsa ca e bine ce fac.
Daca le stii noua adresa , trimiteti-le o cerere prin care le solicitati sa va comunice toate actele necesare inscrierii la somaj : carnetul de munca sau adeverinta de vechime in cazul in care nu aveti carnet de munca, adeverinta de somaj ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din ccc alycris alycris Am fost in concediu crestere copil.Copilul a implinit 2 ani pe 10 dec. 2009. Postul care l-am avut anterior nu mai este valabil-reprezentant vanzari, magazinul ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj daca firma este in insolventa? eu ma aflu in cic pana la data de 7 aprilie 2012. danielatr danielatr Buna ziua, Baietelul meu face 2 ani pe 7 aprilie 2012, pe data de 8 trebuie sa ma intorc la lucru(duminica). Firma la care am lucrat este in insolventa, si am ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social mirela rotaru mirela rotaru Buna ziua, rog indrumare: cum se procedeaza in cazul schimbarii sediului social al firmei in alt judet, din punct de vedere al transferarii carnetelor de munca ... (vezi toată discuția)