avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tatal meu este chemat in calitate de intimat fara sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tatal meu este chemat in calitate de intimat fara sa ii fie adus la cunostinta dosarul

Buna seara,
Sunt intr-o dificultate, tatal meu unic mostenitor al tatalui lui, este chemat in instanta in calitate de intimat de catre copii femeii (si doar ai ei) cu care s-a casatorit a doua oara tatal lui. Tata a primit doar o citatie, fara sa ii fie adusa la cunostinta actiunea. Bineinteles ca noi stim faptul ca ei au dorit sa instraineze acele bunuri, dar nu au putut ptr ca nu au nici un fel de drept de proprietate. Acum ei vor sa il obtina in instanta, cred. Termenul este pe 27 mai 2011, nu stiu cum sa procedez sa obtin dosarul si care sunt pasii care trebuie urmatii. Va rog pe cei care ar putea sa ma ajute cu cateva sfaturi. Ce acte ar putea avea ei in baza carora sa solicite vreun drept de proprietate?
Ce sanse are tatal meu sa castige acest proces?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 23:12, 5 Mai 2011
Daca la decesul bunicului sotia i-a supravietuit, ea avea dreptul la 1/4 din bunuri. Copii ei au si ei drept la bunuri pe care mama lor le-a mostenit( daca le-a mostenit).
Multumesc tuturor ptr raspunsuri. Acum voi merge sa vad dosarul si cu voia dvs., va voi mai solicita sfaturi.
Va multumesc ptr timpul acordat!
Vor sa beneficieze de sfertul care-i revine mamei lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters135021 ContSters135021 De ce daca moare sotul primul,urmasii sunt numai copii,si sotia nu are dreptul de mostenitor? (vezi toată discuția)
Succesiune Elleny Elleny Este urmatoarea speta: In urma decesului lui A si B, a ramas o masa succesorala neimpartita celor 4 copii ai lor. Ulterior mortii celor doi (A si B) decedeaza ... (vezi toată discuția)
Nelamurire andreea_brz andreea_brz (2)Sotul supravietuitor înlătură de la mostenire clasa a patra de mostenitori, revenindu-i întreaga avere a defunctului??????????? Acest text este trecut ... (vezi toată discuția)