avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar ramas la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar ramas la politie

Buna ziua,

O persoana apropiata mie, in 2005 a luat niste bani din incasarile la negru ale firmei in care lucra. Firma respectiva i-a facut plangere la politie, a fost chemat sa dea o declaratie in 2005 si apoi alta declaratie in 2006, ambele in fata unui politist.
De curand ne-am intalnit cu avocatul pe care l-am contactat la momentul acela si ne-a spus ca dosarul este inca la politie si ca atata timp ca un anumit domn va ramane in functie, dosarul nu va pleca mai departe.
Intrebarea mea este: Acest tip de dosare se prescriu la o anumita perioada de timp, daca nu ajung la procuror?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 21:25, 2 Iulie 2008
Nu se prescriu. Raman in lucru la politie pana la terminarea urmaririi penale care in general dureaza.In cazul dvs. cat este in functie o anume persoana.Numai ca toate dosarele deschise la politie se inregistreaza si la parchet. Asa ca mai devreme sau mai tarziu...tot va ajunge la procuratura pentru a se da o rezolutie in cauza. Fie de neincepere a urmaririi penale fie rechizitoriu de trimitere in judecata.
Poate sa intre un furt de 18.000 RON la atingerea minima adusa unei valori sociale? Sau cu alte cuvinte - la ce pedeapsa se poate astepta persoana respectiva. Nu are antecedente si a innapoiat deja 5.000 RON din aceasta suma.
Indicat ar fi sa inapoieze toata suma pentru ca prejudiciul sa fie integral recuperat. Ar avea o alta valoare in fata instantei. Un avocat bun poate cere aplicarea circumstantelor atenuante si poate obtine o pedeapsa sub minimul special prevazut de lege cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Cum credeti ca ar fi mai bine - sa se judece aucm dosarul sau sa-l lasam pe fagasul pe care a intrat acum? Noi nu am cerut sa se retina, se pare ca avocatul a intervenit fara ca noi sa-i cerem acest lucru. Daca dam toata suma inapoi in momentul in care primim citatia, credeti ca e prea tarziu?

Va multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2008
nicebebe, utilizator
Cel mai bine ar fi sa achitati prejudiciul acum , in faza de urmarire penala. Mergeti la politie si intrebati care e soarta dosarului. De asteptat chiar nu inteleg ce se mai asteapta. Poate sa puteti strange intreaga suma si sa achitati prejudiciul, insa altceva... Poate n-ar strica sa consultati si un alt avocat.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ncpp cezarpopa cezarpopa am primit acsa o citatie pe data de 12/12/2017 de neinceperea urmariri penale art 318,intun dosar de uz de fals ,suntem 3 inculpati iar prejudiciul este de ... (vezi toată discuția)
Retinerea la sursa...infractiune continuata miha_pr miha_pr Un subiect mai delicat pentru ca legea 241 nu da prea multe detalii. Administratorul unei societati este chemat la politia economica ca urmare a unei ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand semnezi documentul oficial de martor ? FBI FBI Dupa ce dai o declaratie de martor scrisa de mana , la un anumit timp esti chemat si ti se cere sa semnezi aceeasi declaratie pe un formular tipizat sub ... (vezi toată discuția)