avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat urmat de contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat urmat de contract de inchiriere

Buna ziua . Printr-un contract de comodat , eu fiind comodatarul am intrat in folosinta gratuita a unui utilaj. Eu la randul meu vreau sa inchiriez acest utilaj (printr-un contract de inchiriere) pe o perioada de 2 luni contra unei sume de bani. Este posibil acest lucru? Si daca da, eu in calitate de ce voi fi trecut in contractul de inchiriere? ( ca si proprietar al utilajului de ex? )

AM NEVOIE URGENTA DE UN RASPUNS

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:23, 6 Mai 2011
Comodatul (zis si imprumut de folosinta) este un contract prin care cineva imprumuta altuia un lucru spre a se servi de dansul (1560 c.civ)...

Utilajul vi s-a imprumutat si il detineti (sunteti detentor precar si nu proprietar) NUMAI spre folosinta proprie, daca nu s-a stipulat altfel in contractul de comodat (daca nu s-a stipulat ca il puteti incredinta unui tert).
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere caprice caprice Buna ziua . Printr-un contract de comodat , eu fiind comodatarul am intrat in folosinta gratuita a unui utilaj. Eu la randul meu vreau sa inchiriez acest ... (vezi toată discuția)
Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat? retromusculo retromusculo Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria\\" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord? (vezi toată discuția)
Amortizare centrala in spatiu comodat Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Firma functioneaza intr-un spatiu in baza unui contract de comodat cu o persoana fizica pe o perioada de 3 ani . De curand a montat o centrala pe lemne. Toata ... (vezi toată discuția)