avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajarea unui imobil grevat de sechestre asiguratorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajarea unui imobil grevat de sechestre asiguratorii

sunt coproprietara unui imobil care urmeaza a fi partajat. in urma divortului mi s-a incredintat spre crestere copilul. apartamentul este grevat de sechestre asiguratorii datorate din perioada in care fostul sot detinea un srl . exista 3 sechestre asiguratorii - 2 din 2002 si unul din 2004 . in prezent fostul sot se judeca cu societatea in favoarea caruia s-a institui sechestrul din 2004 . pe penal i s-a dat nup , dar societatea respectiva s-a indreptat pe civil . celelalte societati de cand au instituit sechestrele din 2002 , nu au mai facut nimic. ma intereseaza in ce masura este afectata partea mea din cauza acestor sechestre , eu neavand legatura cu societatile respective.
Cel mai recent răspuns: vasy_007 , utilizator 16:51, 18 Februarie 2009
Sechestrul asigurator nu poate afecta decit bunurile debitorului, iar daca datoria contractata de unul dintre soti in timpul casatoriei nu a avut legatura cu sarcinile si cheltuielile gospodariei nu pot fi urmarite bunurile comune de credtirori unuia din soti, potrivit art. 33 din Codul familiei. Cu ocazia unui eventual partaj de bunuri dobindite in timpul casatoriei, cota dv. parte nu poate fi urmarita de creditoruu sotului dv.
Multumesc pt. raspuns. Am facut o cerere la Cadastru pt a afla despre sechestrele puse si saptamana viitoare voi primi copii de pe acestea. Daca mi se permite , voi reveni atunci . Inca o data multumesc pt ajutor.
Nu puteti fi afectata decat dupa partajarea bunurilor comune.
Am intrat in posesia copiilor de pe sechestrele puse. 2 sunt din 2002 ca urmare a unei firme a fostului sot intrata in incident bancar cu file CEC fara acoperire. Una din societatile pagubite ( Societatea X) s-a indreptat si impotriva mea si a formulat cerere separata pt luarea masurii asiguratorii la o sectie de politie. iar al doilea sechestru este instituit de catre Politia sect 1 unde s-au cumulat dosarele tuturor societatilor pagubite. Si eu am avut o firma si am cumparat marfuri de la aceasta Societate X , lasandu-le drept garantie o fila CEC , achitarea marfurilor facandu-se esalonat prin diverse mijloace de plata. Dupa o perioada am incheiat colaborarea cu aceasta Societate X , neexistand nici un rest de plata , dar din neglijenta necerand fila de CEC lasata drept garantie , inapoi. A urmat colaborarea firmei sotului cu aceasta Societate X , lucrurile decurgand pt o perioada bine , dar la un moment dat , firma fostului sot a intrat in incident bancar. Dupa cateva luni pt ca Societatea X nu reusea sa-si recupereze banii de la fostul sot , au procedat la completarea filei mele de CEC cu suma datorata. Dar intre timp si firma mea a intrat in incident bancar si chiar mi-am inchis si contul din Banca de unde provenea acea fila de CEC. A urmat impotriva mea o plangere penala , interogatorii , incercand sa arat ca nu eu datoram suma respectiva si ca in mod inexplicabil s- facut uz de fil mea de CEC. Se poate vedea foarte clar ca facturile de vanzare a marfurilor pt care exista acel debit , sunt pe firma fostului sot , nicidecum pe firma mea. Cand eu am intrat in incident bancar , nu am anuntat Societatea X , deoarece am considerat ca prin procesul verbal incheiat cu Banca , prin care eu mi-am depus restul filelor de CEC ramase neutilizate si mentionarea celorlalte care mai erau lasate la diversi furnizori , au fost anulate absolut toate ca sa nu mai poata fi folosite. Dosarul de cercetare penala atat al meu cat si al fostului sot a ajuns la Parchetul Tribunalului Bucuresti. Un procuror a dispus NUP , intrucat nu s-a putut proba savarsirea infractiunii de inselaciune nici pt mine nici pt fostul sot , dar pastrarea masurii asiguratorii . De asemenea procurorul a dispus declinarea competentei catre o Judecatorie de sector , unde si aici un procuror a dispus NUP , dar nu a mai facut referire la masura asiguratorie. aceasta este implicarea mea in acest sechestru. Eu nu am facut parte din firma fostului sot . Un al treilea sechestru este din 2004 si este instituit de Parchetul de pe langa Judecatoria unui sector pe numele fostului sot de la o alta firma a acestuia , unde din nou a fost acuzat de savarsirea infractiunii de inselaciune tot din cauza filelor de CEC fara acoperire . Si aici sunt mai multe societati pagubite si s-au cumulat dosarele . Si aici exista ordonanata unui procuror care dispune NUP , dar nu face referire la masura asiguratorie. Din ceea ce stiu , nici o societate nu s-a indreptat pe civil impotriva fostului sot , nu am primit nimic acasa. Ar putea ca aceste sechestre sa se prescrie dupa un timp?
cine ma poate ajuta si pe mine sotia mea a girat o persoana si acum vor sa ne execute silit sa ne partajam bunurile desi contractul de imprumut dateaza din 2003 nu se prescrie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea de inselaciune si la legea cec-ului sammy44 sammy44 in anul 2002 mi s-a intocmit dosar penal pt fapte prevazute si pedepsite de art.215 al.4 si art. 34 pct.2 din Legea 59/1934. In temeiul art.163-166 c.p.p. cu ... (vezi toată discuția)
Parchet adryblondy adryblondy in cat timp se solutioneaza un dosar ajuns la parchet in care s-a dat neinceperea urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Cerere de constituire ca parte civila intr-un proces penal sammy44 sammy44 Buna ziua .Va citez dintr-o ordonanta ( din 06.08.2007) data de un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti : ,, Prin procesele - verbale ... (vezi toată discuția)