avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiunea de inselaciune si la Legea CEC-ului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiunea de inselaciune si la Legea CEC-ului

in anul 2002 mi s-a intocmit dosar penal pt fapte prevazute si pedepsite de art.215 al.4 si art. 34 pct.2 din Legea 59/1934. In temeiul art.163-166 c.p.p. cu respectarea prev. art. 68-70 C.p. si art. 3 si 31 din Codul Familiei , s-a dispus instituirea sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile si imobile . Am colaborat cu o societate comerciala de la care am cumparat anumite marfuri si de comun acord am convenit sa le las garantie o fila CEC in alb , urmand ca plata facturilor sa se faca esalonat la temene stabilite impreuna , prin diverse mijloace de plata , respectiv fila CEC , ordin de plata sau numerar. Dupa un timp am incheiat colaborarea cu aceasta firma , neramanand nici o creanta , dar neglijand sa retrag fila CEC data la inceput drept garantie. A inceput sotul meu o colaborare cu aceasta firma , iar dupa un timp in care actele comerciale au decurs fara probleme a intervenit un incident bancar pt file CEC fara acoperire. Societatea furnizoare de marfuri vazand ca nu poate recupera creanata de la firma sotului , a completat suma datorata pe fila mea de CEC care era la ei. Numai ca si societatea mea intre timp intrase in incident bancar cu file CEC si chiar imi inchisesem contul la Banca de unde aveam acea fila CEC. S-a intocmit dosar penal si pt mine si pt sotul meu , iar in urma cercetarilor un procuror de la Tribunalul Bucuresti a dat NUP pt amandoi , a dispus de asemenea pastrarea masurii asiguratorii si declinarea competentei catre Parchetul unui sector . Din nou un procuror a dat NUP , dar ordonanta este doar pt sotul meu , la mine nu se face referire si nici la masura asiguratorie. Intre timp am divortat si in prezent ne judecam pe partaj. As vrea sa stiu in ce masura va afecta sechestrul pus , partea mea si ce ar trebui sa fac ca sa obtin si de la Parchetul Judecatoriei de sector o ordonanta sau ceva in care sa reiasa neimplicarea mea in acest caz. Mi-e teama ca nu cumva datorita dosarului penal pe care l-am avut sa nu se puna sechestru si pe partea mea din casa. Eu nu am facut parte din firma sotului si se poate vedea foarte clar ca suma datorata este de la firma sotului , nicidecum a mea. Eu inteleg ca partajul sa se faca 50 - 50 % , iar fostul sot sa-si achite datoriile din partea lui , fara ca eu sa fiu afectata. Nu stiu daca nu cumva ar trebui sa dau in judecata societatea care a profitat de neglijenta mea cu acea fila de CEC lasata garantie , intrucat nu aveau nici un drept sa-mi completeze fila mea de CEC cu datoria de la firma fostului sot , vazandu-ma purtata pe la sectii de politie , Parchet , anchetata si rasanchetata incercand sa se dovedeasca implicarea mea in ceva ce nu am facut eu.
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 09:37, 18 Iulie 2008
In privinta sechestrului : in cazul in care procurorul prin ordonanta de nup a dispus mentinerea masurilor asiguratorii, aceste masuri se vor considera desfiintate, daca persoana vatamata nu a introdus actiune in fata instantei civile in termen de 30 de zile de la comunicarea ordonantei de nup(sup, incetare up..).
exista un articol de lege in sensul acesta? ( cu constituirea partii vatamate ca parte civila in termenul de 30 de zile de la ordonanata) . ultima ordonanta este din noiembrie 2007 , daca partea vatamata introducea actiune pe civil . trebuia sa primesc o citatie acasa pana acum , iar eu nu am primit nimic.
Normal ca exista un art. de lege :):

ART. 245 Cod procedura penala:
Dispoziţii complimentare ale ordonanţei
Art. 245. - (1) Prin ordonanţa de încetare a urmăririi penale se dispune totodată asupra:
a) revocării măsurilor asigurătorii luate în vederea executării pedepsei amenzii;
b) confiscării lucrurilor care potrivit art. 118 din Codul penal sunt supuse confiscării speciale şi restituirii celorlalte.
Dacă proprietatea corpurilor delicte şi a celorlalte obiecte care au servit ca mijloace materiale de probă este contestată, ele sunt păstrate de organul de cercetare penală până la hotărârea instanţei civile;
c) măsurilor asigurătorii privind reparaţiile civile şi a restabilirii situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunii.
c1) sesizării instanţei civile competente cu privire la desfiinţarea totală sau parţială a unui înscris.
În cazul în care s-a dispus menţinerea măsurilor asigurătorii privind reparaţiile civile, aceste măsuri se vor considera desfiinţate, dacă persoana vătămată nu introduce acţiune în faţa instanţei civile în termen de 30 de zile de la comunicarea încetării urmăririi penale;
d) cheltuielilor judiciare, stabilind cuantumul acestora, cine trebuie să le suporte şi ordonând încasarea lor;
e) restituirii cauţiunii în cazurile prevăzute de lege.
(2) Dacă în cursul urmăririi penale s-a luat vreuna din măsurile de siguranţă arătate în art. 162, se va face menţiune despre aceasta.
(3) În cazul în care încetarea urmăririi penale priveşte un învinuit sau inculpat arestat, în ordonanţă se va face menţiune şi cu privire la revocarea arestării preventive dispusă de instanţă, potrivit art. 243 alin. 3.
__________
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajarea unui imobil grevat de sechestre asiguratorii sammy44 sammy44 sunt coproprietara unui imobil care urmeaza a fi partajat. in urma divortului mi s-a incredintat spre crestere copilul. apartamentul este grevat de sechestre ... (vezi toată discuția)
Cerere de constituire ca parte civila intr-un proces penal sammy44 sammy44 Buna ziua .Va citez dintr-o ordonanta ( din 06.08.2007) data de un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti : ,, Prin procesele - verbale ... (vezi toată discuția)
Un procuror retrage masura asiguratorie , un alt procuror o mentine sammy44 sammy44 Fostul sot a detinut 2 firme de pe urma carora s-au inregistrat plangeri penale pt. infract. prev, de art.215 Cp si art, 84 din Legea 59/1934. La ambele firme ... (vezi toată discuția)