avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... un procuror retrage masura asiguratorie , un alt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

un procuror retrage masura asiguratorie , un alt procuror o mentine

Fostul sot a detinut 2 firme de pe urma carora s-au inregistrat plangeri penale pt. infract. prev, de art.215 Cp si art, 84 din Legea 59/1934. La ambele firme au fost instituie si masuri asiguratorii. La un dosar un procuror a dispus NUP pt. sav. infr. prev. de art. 215 alin.1,3,4 si 5 Cp , cu aplic. art.41 alin. 2 Cp. si revocarea masurii asiguratorii nemaisubzistand motivele care au impus luarea masurii , in temeiul art. 245 C.proc.pen. La celalalt dosar un alt procuror a dispus NUP pt. infr. prev. de art. 215 alin.1,2,3,4 si 5 Cp , cu aplic. art.41 al.2din Cp , dar a mentinut masura asiguratorie si a declinat competenta spre o alta instanta pt. infr. prev. de art. 290 Cp , art. 291 Cp , art. 84 al.2 din Legea 59/1934 . Si aceasta instanta s-a pronuntat printr-o ordonanta , dispunand scoaterea de sub urmarire penala , sub aspectul savarsirii infr. prev. de art. 290 si 291 Cp si incetarea urmaririi penale pt. infr. prev. de art. 84 pct.2 din Legea 59/1934 precum si neinceperea urmaririi penale pt. infr. prev. si ped. de art. 286 Cp. , dar nu a mentionat nimic despre masura asiguratorie. Din ce observ eu , in ambele dosare au fost aceleasi infractiuni si totusi ordonantele celor 2 procurori difera din pct. de ved. al masurii asiguratorii . De ce?
Cel mai recent răspuns: sammy44 , utilizator 13:20, 9 August 2008
:offtopic: Interventie moderator
Potrivit pct.3.3 din Regulamentului forumului, " Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv".
Prin urmare, va invit sa urmariti raspunsurile la problema dvs pe topicurile deschise deja
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
Imi cer scuze daca am formulat aceeasi intrebare pe doua sectiuni. Aceasta intrebare am adresat-o o data in Dreptul familiei sub titlul Sechestru pe imobil in partaj si in Dreptul Penal sub titlul Cerere de constituire ca parte civila intr-un proces penal. Intrebarea mea de mai sus constituie un alt subiect referitor la deciziile diferite a doi procurori in doua cazuri asemanatoare.
Chiar nu am citit in intregime regulamentul forumului , dar va asigur ca pe viitor nu voi mai repeta greseala facuta fara intentie. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de constituire ca parte civila intr-un proces penal sammy44 sammy44 Buna ziua .Va citez dintr-o ordonanta ( din 06.08.2007) data de un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti : ,, Prin procesele - verbale ... (vezi toată discuția)
Contract semnat in fals al3xn01 al3xn01 Buna ziua si dupa cum am primit sfatul sa despart subiectele care le-am mai postat azi am facut asa, va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Cand ... (vezi toată discuția)
Delapidare alinaanto alinaanto am fost trimisa in judecata pt delapidare si fals in acte sun semnatura privata si am primit urmatoarea sentinta Solutie: In baza art 334 cpp dispune ... (vezi toată discuția)