avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... un procuror retrage masura asiguratorie , un alt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

un procuror retrage masura asiguratorie , un alt procuror o mentine

Fostul sot a detinut 2 firme de pe urma carora s-au inregistrat plangeri penale pt. infract. prev, de art.215 Cp si art, 84 din Legea 59/1934. La ambele firme au fost instituie si masuri asiguratorii. La un dosar un procuror a dispus NUP pt. sav. infr. prev. de art. 215 alin.1,3,4 si 5 Cp , cu aplic. art.41 alin. 2 Cp. si revocarea masurii asiguratorii nemaisubzistand motivele care au impus luarea masurii , in temeiul art. 245 C.proc.pen. La celalalt dosar un alt procuror a dispus NUP pt. infr. prev. de art. 215 alin.1,2,3,4 si 5 Cp , cu aplic. art.41 al.2din Cp , dar a mentinut masura asiguratorie si a declinat competenta spre o alta instanta pt. infr. prev. de art. 290 Cp , art. 291 Cp , art. 84 al.2 din Legea 59/1934 . Si aceasta instanta s-a pronuntat printr-o ordonanta , dispunand scoaterea de sub urmarire penala , sub aspectul savarsirii infr. prev. de art. 290 si 291 Cp si incetarea urmaririi penale pt. infr. prev. de art. 84 pct.2 din Legea 59/1934 precum si neinceperea urmaririi penale pt. infr. prev. si ped. de art. 286 Cp. , dar nu a mentionat nimic despre masura asiguratorie. Din ce observ eu , in ambele dosare au fost aceleasi infractiuni si totusi ordonantele celor 2 procurori difera din pct. de ved. al masurii asiguratorii . De ce?
Cel mai recent răspuns: sammy44 , utilizator 13:20, 9 August 2008
:offtopic: Interventie moderator
Potrivit pct.3.3 din Regulamentului forumului, " Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv".
Prin urmare, va invit sa urmariti raspunsurile la problema dvs pe topicurile deschise deja
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
Imi cer scuze daca am formulat aceeasi intrebare pe doua sectiuni. Aceasta intrebare am adresat-o o data in Dreptul familiei sub titlul Sechestru pe imobil in partaj si in Dreptul Penal sub titlul Cerere de constituire ca parte civila intr-un proces penal. Intrebarea mea de mai sus constituie un alt subiect referitor la deciziile diferite a doi procurori in doua cazuri asemanatoare.
Chiar nu am citit in intregime regulamentul forumului , dar va asigur ca pe viitor nu voi mai repeta greseala facuta fara intentie. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de constituire ca parte civila intr-un proces penal sammy44 sammy44 Buna ziua .Va citez dintr-o ordonanta ( din 06.08.2007) data de un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti : ,, Prin procesele - verbale ... (vezi toată discuția)
Contract semnat in fals al3xn01 al3xn01 Buna ziua si dupa cum am primit sfatul sa despart subiectele care le-am mai postat azi am facut asa, va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Cand ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar Marya15 Marya15 - s-a constituit la DNA dosarul nr...... pentru dare si luare de mita in anul 2007 - 14.05.2009 sesizare din oficiu pentru inselciune - 11.03.2009, ... (vezi toată discuția)