avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Activitate neautorizata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Activitate neautorizata

Buna ziua!

Stie cineva care sunt sanctiunile aplicabile ( inclusiv temeiul legal) pentru desfasurarea unei activitati in afara sediului social daca pt. activitatea respectiva s-a declarat la ORC ( conf. declaratie tip 2) ca se desfasoara numai la sediu?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 13:46, 9 Mai 2011
Daca va referiti la declaratia de proprie raspundere instituita de art. 15 din Legea 359/2004 in care ati declarat conformitatea cu normele de protectia muncii samd, legea respectiva prevede

art. 15
...
(2) Orice modificare cu privire la cele declarate atrage obligaţia solicitantului de a depune la biroul unic din cadrul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal o nouă declaraţie-tip pe propria răspundere corespunzătoare modificărilor intervenite.

Si sanctiunea cred ca este amenda contraventionala prevazuta la art. 41 din lege (1.000-10.000 RON).

Altfel, daca deschideti sediu secundar (punct de lucru), exista si oblgiatia declararii la Administratia FInanciara in 30 de zile, art 74 din Codul de Procedura Fiscala.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
eumarian, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Nu este vorba despre sediu secundar/punct de lucru, este vorba despre o activitate pt. care s-a declarat (cf. declaratie ORC model 2) ca se desfasoara numai la sediu, fara a se declara respectiva activitate si la pct. 4.3.4. - Activitati desfasurate in afara sediului social/profesional si a sediilor secundare.
Cu privire la sanctiune, cineva mi-a spus ca, pe langa amenda, in caz de control, finantele iti pot scoate afara toate ventiturile obtinute din desfasurarea respectivei activitati in afara sediului. Este adevarat? Mi se pare aberant sa fie asa.
Nu cunosc o asemenea prevedere, daca nu sunt prevederi privind anumite domenii sensibile cu legi speciale (explozibili samd). Poate cunoaste altcineva mai multe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firmele prestatoare de servicii sunt obligate sa declare punct de lucru daca nu-si desfasoara activitatea la sediul social? miki15 miki15 As dori sa stiu in ce conditii o firma prestatoare de servicii este obligata sa-si declare punctul de lucru,daca aceasta nu desfasoara activitatea in cadrul ... (vezi toată discuția)
Sediu de firma in bloc de locuinte anamarinescu anamarinescu as dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala privind interzicerea sau limitarea existentei sediilor de firme in blocurile de locuit si daca nu, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Pfa cu sediul social fara sediul profesional OVIDIU ALEXANDRU OVIDIU ALEXANDRU sora mea a terminat cursurile de manichiura -pedichiura , masaj, ar putea sa devina pfa cu sediu social fara sediu comercial si sa mearga la domiciliul ... (vezi toată discuția)